Hedefimiz parklarla daha yeşil bir İpekyolu İlçesi

Van FM’de Ziya Türk’ün hazırlayıp sunduğu Van’da Gündem programına konuk olan İpekyolu Belediyesi Park ve Bahçeler Müdür Vekili Zafer Sulum İpekyolu Belediyesinin yapmış olduğu çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Van 26.11.2018 13:58:32 0
Hedefimiz parklarla daha yeşil bir İpekyolu İlçesi
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van FM’de Ziya Türk’ün hazırlayıp sunduğu Van’da Gündem  programına konuk olan  İpekyolu Belediyesi  Park ve Bahçeler Müdür Vekili  Zafer Sulum İpekyolu Belediyesinin yapmış olduğu  çalışmalar hakkında bilgi verdi.

 

Gazeteci  Ziya Türk’ün ‘’ Genel olarak park çalışmalarınızı anlatabilir misiniz, hangi parklar, nerelerde yaptınız ?’’ sorusunu cevaplayan İpekyolu Park ve Bahçeler Müdür Vekili Zafer Sulum İpekyolu Belediyesi olarak vatandaşın memnuniyeti için çalışmalarının devam edeceğini belirtti.

 

“İPEKYOLU BELEDİYESİ OLARAK 2017-2018‘DE BİRÇOK PARK YAPTIK”

Yapmış oldukları çalışmaların kendilerini gururlandırdığını belirten Sulum ‘’Vali Mithat Bey Gündüz 4.sokakta Şehit Ahmet Çam Parkı, orda da park konseptlerini değiştirmeye çalıştık.  Uçak konseptli 1500 metrekare üzerine oyun grupları,  açık fıtness, bol yeşillik ve insanların dinlenebileceği kamelyalar, banklar, vatandaşımızın kültürel faaliyetleri geliştirebilecek bir kitap cafe inşa ettik. Akabinde Selimbey Mahallesinde Üç Evler 4. Sokakta Rahmetli Naim Süleymanoğlu ismini verdiğimiz 1000 metrekare üzerinde bir alanda inşaat ettik. Bunun dışında Buzhane Mahallesinde Aşina Sokakta Ankara Büyükşehir Belediyesi ve İpekyolu Belediyesi tarafından yapımını birlikte gerçekleştirdiğimiz Dostluk Parkının açılışını bu yıl yaptık. Halilağa Mahallesi Göl Başı 4.Sokakta 15 Temmuz Şehitler Köprüsü oyun grubu konsepti ile 1655 metrekare alan üzerinde park yaptık. Esenler Mahallesi Veteriner Caddesinde bulunan 500 metrekare alanda park inşa ettik ve geçen sene açılışını yaptık. Onun dışında Vali Mithat Bey Mahallesinde bulunan Ağız Ve Diş Sağlığı Hastanesi bahçesinde 150 metrekare park, Şimdi 2018 de yaptığımız park çalışmalarından bahsetmek istiyorum. Bostaniçi Şerefiye Mahallesinde Fevzi Çakmak Caddesinde Zaferler İlkokulu yanında 3000 metrekare bir alanda Fevzi Leventoğlu ‘nun adını vermiş olduğumuz bir park yaptık. Bunun dışında bu sene 2018 yılı içerisinde Bostaniçi Çiçek Sokakta 1200 metrekarelik bir alanımız vardı onu da Bostan içinde bir parka çevirdik çok da güzel bir park oldu. Vatandaşlarımızın çok severek beğenerek gidip dinlendiği vakit geçirdiği bir park, Prestij projelerimizden bir tanesi de 8000 metrekare alan üzerinde inşa ettiğimiz Kevenli TOKİ’de Erek Park açılışını yaptık, vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Yalı mahallesinde 650 metrekarelik alanda çocuk parkı, Ali Paşa Mahallesinde 570 metrekarelik çocuk parkı, 600 metrekarelik Ali Paşa Mahallesi'nde Ercişli Emrah sokakta çocuk oyun parkımız, Cevdet Paşa Mahallesi'nde 857 metrekarelik bir çocuk parkı, Ali Paşa Aqua Park, Aqua parkın arka kısmında da boşluğumuz vardı 580 metrekarelik bir alan, bir semt sahası çocuk oyun parkı, Şafak Mahallesi Parkını  bu sene hayata geçirdik. Fahrettin İnan piknik alanında çocuk oyun parkını kurduk ‘’ dedi.

 

“AKÜLÜ ENGELLİ ARAÇLARI İÇİN ŞARJ İSTASYONLARI KURULDU”

Yapılan parklar hakkında bilgi veren İpekyolu Belediyesi Park ve Bahçeler müdür vekili Sulum ‘’ Engelli kardeşlerimizin akülü araçlarını sarj edebilecekleri şarj istasyonları, vatandaşlarımızın rahat oturacakları aileleri ile güzel vakit geçirecekleri çardaklar, kamelyalar, banklar, lavabolar, , fıtness aletleri var. Bitkilerin ve ağaçların sulanması için otomatik sulama sistemleri kuruyoruz. Kış aylarında da vatandaşlarımızın parklardan yararlanması için kar temizleme ekiplerimiz parkların içerisindeki yolları ve çocuk oyun alanlarını hızlı bir şekilde temizliyor ’’ dedi.

 

“KENDİ ÇİÇEKLERİMİZİ YETİŞTİRİP PARKLARIMIZI, YOLLARIMIZI GÜZELLEŞTİRİYORUZ “

İpekyolu Belediyesi olarak üretime nasıl katkıda bulunuruz diyerek çalışmalarına yön verdiklerini ifade eden Sulum ‘’Bostaniçi Mahallesinde Fahrettin İnan Parkı’nda 32.000 metrekarelik bir alandan bahsediyor ve bunun üzerine 1000 metrekare üzerinde oluşan otomatik sulama, gübreleme ve havalandırma sistemine sahip bir sera inşa ettik. İpekyolu Belediyesi kendi çiçeğini kendi üretti ve üretilen çiçekler parklarda, refüjlerde ve bunun dışında talepte bulunan bütün kamu kurum ve kuruluşlarına istinasız verildi. Böylece talep eden kurumlara hem peyzaj,  hem bitkisel destek çalışması yapmış olduk” dedi.

 

“BİRÇOK KAMU KURUM VE KURULUŞUNA MALZEME DESTEĞİNDE BULUNDUK”

Kamu kurumu, kuruluşlarının ve vatandaşın her zaman yanında olacağını söyleyen Sulum’’ Birçok köy okuluna, kamu kuruluşuna, hastanelere, camilere, taziye evlerine malzeme desteğinde bulunduk bunlar gerek peyzaj çalışmaları, çöp kovaları, banklar, çardaklar, kamelyalardır. Kamu kurumlarımızın ve vatandaşımızın bizden istekleri olduğu sürece biz yapmaya hazırız’’ dedi 

 

“2019 İÇİN YENİ PROJELERİMİZDE MEVCUT “

Yapılacak olan projelerin vatandaşımızı memnun edeceğini söyleyen Sulum ‘’ Belediye olarak 2019 için projelerimiz de var tabi biliyorsunuz. Yeni imar planı yayınlandı diyorlar, kısa süre içerisinde elimize ulaşmış olacak, sahil bandı ve diğer projelerimizin çalışmalarını yapmak için imar planının neticelenmesini bekliyoruz.  Neticelenir neticelenmez de projelerimizi hazırlayıp önümüzdeki sezonda da projelerimizi sürdürmeyi planlıyoruz” dedi.

 

Kaynak: Van Postası Gazetesi / Gülten Sanca


YAZARLAR