İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı deprem bölgesindeki çalışmaları inceleyecek

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı Van’da yaşanan depremlerden sonra başlatılan çalışmaları yerinde incelemek üzere Van'a geldi.

Van 9.09.2020 13:28:43 0
İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı deprem bölgesindeki çalışmaları inceleyecek
Tarih: 01.01.0001 00:00

İKİNİSAN  GAZETESİ ÖZEL

Van’ın Başkale İlçesinde 23 Şubat tarihinde meydana gelen 5,7 büyüklüğündeki depremde Türkiye-İran sınırındaki Van'ın Başkale ilçesine bağlı Kaşkol, Güvenlik, Gelenler ve Özpınar köylerindeki tek katlı kerpiç evler ve ahırların büyük bölümü yıkılmış ve 9 kişi hayatını kaybetmişti.

Başkale depreminin ardından 25 Haziranda Van’ın Özalp ilçesinde AFAD verilerine göre saat 13.03’te 5,4 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmişti. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü ise depremin merkez üssünü Saray ilçesi olarak duyurdu ve büyüklüğünü önce 5.2 ardından 5.4 olarak açıklamıştı. Depremde birçok yapı zarar görmüş ve 5 kişide yaralanmıştı.

Yaşanan bu depremlerden kaynaklı hasarları gidermek için ekiplerin çalışmaları sürüyor. İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı bu çalışmaları yerinde incelemek için bugün Van’a geldi.

Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı’yı Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, Ferit Melen Hava Limanında karşıladı. Van Valiliği Resmi Twitter hesabında ziyaret ile ilgili, “ilimizde yaşanan depremler ile ilgili son durum hakkında bilgi almak ve deprem bölgesinde yapılan çalışmaları yerinde incelemek için Van'a geldi” ifadeleri kullanıldı.


Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR