İçişleri Bakanlığı’dan Van için flaş karar…

İçişleri Bakanlığı 81 il valiliğine Covid-19 tedbirleri konulu yeni bir genelge gönderdi. Bakanlığın genelgesi ile Van’ın da aralarında bulunduğu 14 ilde o etkinlikler yasaklandı.

Van 26.08.2020 11:06:06 0
İçişleri Bakanlığı’dan Van için flaş karar…
Tarih: 01.01.0001 00:00

İKİNİSAN GAZETESİ ÖZEL

İçişleri Bakanlığı 81 il valiliğine Covid-19 tedbirleri konulu yeni bir genelge göndererek, Van’ın aralarında bulunduğu 14 ilde 26 Ağustostan itibaren kına gecesi, nişan ve sünnet gibi etkinlikleri yasakladı.

Yarından itibaren Van, Adana, Ağrı, Ankara, Bursa, Çorum, Diyarbakır, Erzurum, Gaziantep, Kayseri, Konya, Mardin, Şanlıurfa ve Yozgat illerinde sünnet düğünü, kına gecesi, nişan gibi etkinliklere müsaade edilmeyecek.

Van’ın aralarında bulunduğu 14 ilde düğün ve nikâhlar ise en fazla 1 saat içerisinde tamamlanacak, dans ve oyuna izin verilmeyecek. Öte yandan ülke genelindeki kamu kurum ve kuruluşlarında yemekhane hizmeti ve paketli su servisi hariç her türlü yiyecek içecek ikramı durdurulacak.

Van’da ve diğer 13 ilde gelin ile damadın birinci ve ikinci derece yakını olmayan 65 yaş ve üzeri vatandaşlar ile 15 yaş altı çocukların düğünlere ve nikâh merasimlerine katılması yasaklandı. 


Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR