Van İl Müftülüğü'nden Filistin için yardım kampanyası

Van İl Müftülüğü tarafından başlatılan “Gazze için hayır yarışı” programıyla kentin 21 ayrı noktasında Filistinliler yararına kermes kuruldu.

Van 27.10.2023 20:04:00 0
Van İl Müftülüğü
Tarih: 27.10.2023 20:06

Diyanet İşleri Başkanlığı öncülüğünde 81 ilde odluğu gibi Van’da da Filistin’e destek kermesleri düzenlendi. Türkiye Diyanet Vakfı gönüllülerince hazırlanan yemek ve çeşitli ürünler, Van İl Müftülüğü tarafından 21 farklı cami önünde kurulan stantlarda satışa sunuldu.

Yoğun bir katılımın olduğu kermeslerde elde edilen tüm gelir Gazze’deki Müslümanlara gönderilecek.

 

 

Düzenlenen programa ilişkin konuşan İl Müftüsü Mehmet Sırrı Şık, “Şuanda Filistin’deki kardeşlerimiz ciddi bir zulüm altında inliyorlar.  Maalesef dünyanın sessiz tepkileriyle bu iş devam ediyor. Dolayısıyla yalnızca sessiz tepkiler ya da karışmamakla değil de Müslüman hassasiyetiyle neler yapabiliriz? Oraya gidip savaşma imkanımız olmayabilir, oraya kurşunlarımız yetişmiyor olabilir ama hiç olmazsa oradaki kardeşlerimizle beraber olduğumuzu, onların acılarını hissettiğimizi ve dolayısıyla elimizden gelen yardım ne olabilir şuurunu ortaya koymak için böyle bir çalışma yapıldı. Van’da ilçelerle beraber 21 yerde bu organizasyon var. Hepsi de elhamdülillah dolu dolu geçiyor. Gelen haberlere baktığımızda ciddi bir hassasiyet söz konusu. Burada amacımız sadece maddi destek kazandırmak değil aynı zamanda Gazze bilincini, ümmet bilincini mazluma destek bilincini zalime karşı durma bilincini ve topyekûn İslami hassasiyetlerin ön plana çıkarılması için böyle bir organizasyon yaptık. Hanım kardeşlerimiz başta olmak üzere herkes elinden geldiğince çok ciddi çalışmalar yaptı. İnsanlarda bir umut oluşuyor, biz demek ki bir araya gelebiliyormuşuz, yardımlaşabiliyormuşuz hissiyatı oluşuyor. Ümmet olduğumuzu fark ediyoruz çünkü oradaki insanlar acı çekince biz de burada ıstırap yaşıyoruz. Bunların hepsi bir umudun inkişafına, ümmetin canlanışına, imani duyguların belki coşmasına vesile oluyor. Ben öyle inanıyorum ki Rabbimizin inayetiyle bu kadar ıstırap içerisindeki bu halimizden güzellikler ortaya çıkacak, hayırlar ortaya çıkacak” dedi.

 

 

“YÜRÜYÜŞ VE MİTİNGE DAVET”

Peygamber Sevdalıları Vakfı ve Van SDİ öncülüğünde düzenlenecek Aksa Tufanı destek yürüyüşü ve mitingine tüm Vanlıları davet eden Müftü Şık, “Bizim sesimizi yükseltebilmek için sokaklarımızdan camilerimize, sohbetlerimizden hutbelerimize, yardımlaşmalardan yürüyüşlere kadar kısacası hangi konularda bir canlanışa, bir kıyama Rabbimizin öngördüğü şekilde bir gayrete dönüşmesi gerekiyorsa bütün bunların hepsine herkesin imza atması gerekiyor. Dolayısıyla ben varım diyebilmek, ben de buradayım diyebilmek ben de inşallah sessiz değilim benim de hassasiyetim var diyebilmek çok önemli bir şey. Bu açıdan inşallah bu yürüyüş ve mitinginde güzel bir şekilde olması gerekiyor. Birilerinin kışkırtmasına gelerek taşkınlık çıkarmadan Müslümanca duruş ve vakarımızla elbette ki sesimizin sonuna kadar yükselmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.


YAZARLAR