İpekyolu Bahçıvan Mahallesi Muhtarından örnek çalışma

Van İpekyolu İlçesi Bahçıvan Mahallesi Muhtarı Nurten Sağlam yeni tip koronavirüs tedbirleri (Kovid-19) kapsamında mahallesinde yaptığı çalışmalarla örnek oluyor.

Van 21.05.2020 12:14:06 0
İpekyolu Bahçıvan Mahallesi Muhtarından örnek çalışma
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Van İpekyolu İlçesi Bahçıvan Mahallesi Muhtarı Nurten Sağlam yeni tip koronavirüs tedbirleri (Kovid-19) kapsamında mahallesinde ikamet eden 65 yaş üstünü vatandaşların ihtiyaçlarını giderirken diğer taraftan resmi hizmete devam ediyor. 

Van’da koronavirüs (Covid-19) sürecinde görevini kötüye kullanarak virüsün yayılmasına neden olan muhtarlar görevden alınırken diğer taraftan birçok mahalle muhtarının çalışmaları kentte örnek oluyor.  

‘VAN'DA GİZLİ KURULAN TAZİYELER DURUMU DEĞİŞTİRDİ"
Koronavirüs döneminde hiçbir şekilde toplantı ve taziye kuruluma müsaade etmediğini ve çalışmaların sürdüğünü söyleyen Sağlam, “Pandemi sürecinde çalışmalarımız hiçbir şekilde ara vermedik, mahalle muhtarları olarak sadece zaman kısıtlamasına gittik. Korona virüsün ilkemizde görülmesiyle birlikte bizde taziye evlerinin kapılarına kilit vurduk, toplantı ve taziyeleri tamamen yasakladık. Mahallede hizmetimiz sürüyor, 65 yaş üstü vatandaşlarımızı arayarak hizmet veriyoruz. Hizmet verirken bunu sosyal mesafe kuralına göre yine yapıyoruz ve vatandaşımıza da bu konuda ne yapması gerektiği konusunda uyarıyoruz. Sayın Valimizin de açıkladığı gibi Van çok iyi bir durumdaydı, virüsle savaşımız çok iyi gidiyordu maalesef son zamanlarda gizli kurulan taziyeler durumu değiştirdi, Vaka sayılarında yükselmeler oldu bununda üstesinden geleceğiz.” dedi.

‘VALİMİZ VE KURUMLARIMIZ ÜZERİNE DÜŞEN GÖREVİ YAPTI"
Pandemi sürecinde yetkili kurumların üzerinde düşen görevleri fazlasıyla yerine getirdiğini kaydeden Sağlam, “Korona virüs döneminde Sayın Valimiz ve kurumlarımız üzerinde düşen görevi yaptılar, temizlik ve hijyen anlamında bütün çalışmalar çok iyi bir noktadaydı. Özellikle sokak hayvanları için kentte değişik noktalara yem bırakan Belediyeye teşekkür ediyorum. Ofis konusunda sorun yaşıyorduk, iş yeri ve bürosu olan muhtarlarımız yine vardı ama vatandaşın daha rahat ulaşabileceği muhtarlık işlemlerini yapabileceği belli bir yerimiz yoktu. Muhtarlarımız adına muhtarlık ofisi projesi için İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Sinan Aslan’a teşekkür ederiz.” diye konuştu.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR