İpekyolu Belediye Başkan Vekili Aslan; Türkiye’de nadir örnekleri olan uygulamalar yaptık

Gazeteci-Yazar Ziya Türk’ün Van FM’de hazırlayıp sunduğu Van’da Gündem Radyo Programına konuk olan İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Sinan Aslan, pandemi sürecinde yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler vererek, Türkiye

Van 17.06.2020 11:36:41 0
İpekyolu Belediye Başkan Vekili Aslan; Türkiye’de nadir örnekleri olan uygulamalar yaptık
Tarih: 01.01.0001 00:00

İKİNİSAN GAZETESİ ÖZEL

Gazeteci Ziya Türk’ün Van FM’de hazırlayıp sunduğu Van’da Gündem Programı’nın konuğu olan İpekyolu Kaymakamı ve İpekyolu Belediye Başkan Vekili Sinan Aslan, pandemi sürecinde 60 milyon liraya yakın para dağıttıklarını söyledi. 1500’ün üzerinde aileye günlük sıcak yemek dağıttıklarını belirten Başkan Vekili Aslan, kamu kurum ve kuruluşlar ile özel işletmeleri yıkamayı, dezenfekte etmeyi sürdürdüklerini ifade etti.

“TÜRKİYE’DE NADİR ÖRNEKLERİ OLAN BİRKAÇ UYGULAMA YAPTIK”
Pandemi sürecindeki çalışmalar hakkında bilgi veren İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Sinan Aslan, “Merkezi hükümetin aldığı kararlar doğrultusunda bizim il Hıfzısıhha Kurulu ve ilçe Hıfzısıhha Kurulu kararları neticesinde bazı tedbirler aldık. Buda herkesin malumu zaten. Sokağa çıkma ilan edildi, bazı merkezi yerlerimiz trafiğe kapatıldı. Daha sonrasında alışveriş merkezleri, dükkanlar, kafeler, berberler kapatıldı. Biz o süreçte ister talep olsun, ister olmasın belediye olarak bütün kamu kurum ve kuruluşlarını dezenfekte ettik. Bütün özel kuruluşları dezenfekte ettik. Berberler, kafeler, kıraathaneleri dezenfekte ettik. Bunlarla ilgili denetimlerimizi kesintisiz bir şekilde devam ettirdik. Ayrıca dezenfekte tünelleri oluşturduk. Belki Türkiye’de nadir örnekleri olan, insanlara en azından psikolojik olarak rahat hissettirebilecek birkaç uygulama yaptık. Çevre koruma ekiplerimiz 3 vardiya halinde şehrin bütün merkezi yerlerini köpüklü sularla dezenfekte etti. Vatandaşlar ayaklarıyla evlerine birçok mikrobu, virüsü taşıyorlardı. Bizde bunun önüne geçmeye çalıştık. Bu çalışmanın çok önem ifade ettiğine inanıyorum. Kamu kurum ve kuruluşlar ve özel işletmeleri yıkamayı, dezenfekte etmeyi hala sürdürüyoruz. Vefa Destek Grubu aracılığıyla vatandaşlarımıza maske dağıttık” diye konuştu. 

“VAN’IN KALBİ İPEKYOLU İLÇEMİZDİR”
Hükümetin pandemi sürecinde çok güzel bir sınav verdiğini belirten Başkan Vekili Aslan, “Online eğitimler verdirdik. Merkezi hükümetimiz bu süreçte çok güzel bir sınav verdi. İpekyolu ilçemiz neredeyse 40 ilimizden daha büyük bir ilçemiz. 326 bin nüfusu olan bir ilçemiz Van’ın kalbi ve en merkezi yeri. Bütün kamu kurum, kuruluşlarının olduğu, ana arterlerinin olduğu, ticaretin olduğu Van'ın yönetildiği merkez. İpekyolu Belediyesi ve Kaymakamlığı olarak bu süreçte 100 bin kişiye ulaşmışız. Pandemi sürecinde bu 100 bin vatandaşımıza 60 milyon liriraya yakın para dağıttık. Bu gerçekten çok büyük bir rakam. Ulaşamadıklarımız tabii ki vardır. Hala yardımlarımız devam ediyor. Üstümüze düşen ne varsa yapmaya devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“GÜNLÜK 1500 KİŞİYE SICAK YEMEK VERDİK”
Van’daki STK’ların ve iş dünyasının katkılarıyla Vefa Sosyal Destek Grubu üzerinden dağıtılan yardım ve desteklere de değinen Başkan Vekili Aslan, “3-5 tane kurumumuz bu süreçte destek verdiler. OSB Başkanı Mehmet Aslan, Van TSO Başkanı Necdet Takva, Bahçeşehir Koleji ve Kızılay gibi kurumlar bize destek oldular. Yardım kolileri gönderdiler. Günlük 1500 kişiye sıcak yemek verdik. Bunun devamını getirmek istiyoruz ve bu konuda çalışmalarımız devam ediyor. İlimizde bulunan yardıma muhtaç vatandaşlarımızın 1500’üne veya bunun daha fazlasına ulaşabiliriz. Günlük sıcak yemek vermeye devam edeceğiz. Buradan bize destek veren herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İkinisan Gazetesi


Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR