İpekyolu Belediyesi sokak hayvanlarını sahipsiz bırakmadı

Gazeteci-Yazar Ziya Türk’ün Van FM’de hazırlayıp sunduğu Van’da Gündem Radyo Programına konuk olan İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Sinan Aslan, pandemi sürecinde sokak hayvanlarını sahipsiz bırakmadıklarını söyledi.

Van 19.06.2020 12:47:03 0
İpekyolu Belediyesi sokak hayvanlarını sahipsiz bırakmadı
Tarih: 01.01.0001 00:00

İKİNİSAN GAZETESİ ÖZEL

Gazeteci Ziya Türk’ün Van FM’de hazırlayıp sunduğu Van’da Gündem Programı’nın konuğu olan İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Sinan Aslan, pandemi sürecinde, sokak hayvanlarını sürekli beslediklerini belirterek, İpekyolu Belediyesi olarak bütün canlılara hizmeti şiar edindiklerini ifade etti. 

“CANLILARLA, HAYVANLARLA BERABER BU DÜNYAYI YAŞIYORUZ”
Sokak hayvanlarıyla alakalı şehrin belli noktalarında sokak hayvanlarını besleme noktalarının olduğunu belirten Başkan Vekili Aslan, “Oralara atık yemek bırakıyoruz, atık ekmekler bırakıyoruz, kendi bütçemizden mama alıyoruz. Veterinerlerimiz ve hayvan toplama araçlarımız var. İlgili kliniklere götürüyorlar. 7/24 hizmet veriyorlar. Sadece insanlara değil, canlılarla beraber, hayvanlarla beraber bu dünyayı yaşıyoruz. Bu çalışmalarımıza gönüllüleri de katıyoruz. İnsanlar da bu sevgiden, bu merhametten üzerine düşeni alsınlar. O kadar güzel durumlar oluyor ki İpekyolu Belediyesi sadece insana değil bütün canlılara hizmet ediyor. En azından şiarımız budur” diye konuştu. 

“SORUN DIŞARIDAN KÖYLÜLERİN KÖPEKLERİ GETİRİP BIRAKMASI”
Sokak hayvanlarının toplatılmasıyla ilgili konuşan Başkan Vekili Aslan, “Bazı vatandaşlar bu konuda haklı aslında. Kendimizi vatandaşların yerine koymak gerekiyor. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliği yaptığım dönemde Yüzüncü Yıl Üniversitesi'ndeki akademisyen ve öğrencilerin şikayetleri vardı. Orada gerçekten yürüyemiyorlar. 10 köpek bir araya geldiği zaman sürü psikolojisi oluşuyor. Bunun önlemlerini de mevzuata göre almak zorundayız. Yok edin, götürün ne yaparsanız yapın diyorlar. Biz bunu yapamayız. Onu alıp kısırlaştırıp aynı yere götürmek zorundasınız. Ama sorun dışarıdan köylülerin getirip oralara bırakmasıdır. Siz onu rehabilite ediyorsunuz, kısırlaştırıyorsunuz, gerekli tıbbi müdahaleleri yapıyorsunuz ve götürüp oraya bırakıyorsunuz. Ama durmadan kenar ilçelerden, mahallelerden köpekleri getirip bırakıyorlar. Bizim sorunumuz budur. Buda Van’a gelen göç sorununun bir göstergesidir. Bununla ilgili oturup birçok çalışma yapabiliriz” ifadelerini kullandı.

Kaynak:İkinisan Gazetesi


Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR