İrfan Kartal Van FED ’deki saldırılar için ne dedi?

İstanbul Yenikapı’da yapılan Van Dernekler Federasyonu 6. Olağan Genel Kurulunda Mehmet Fatih Yağız başkan oldu. 

Van 8.03.2022 23:19:55 0
İrfan Kartal Van FED ’deki saldırılar için ne dedi?
Tarih: 01.01.0001 00:00

VANGÖLÜ TV /ÖZEL
Van FED seçimlerinde konuşan HDP VAN Milletvekili Sezai Temelli’nin “Türkiye’de Kürt sorunu var” sözlerine karşılık Ak Parti Van Milletvekili İrfan Kartal‘ın “Türkiye’de Kürt sorunu yoktur, terör sorunu vardır”şeklindeki cevabı salonda bulunan ve Sezai Temelli’yi alkışlayan HDP’lilerin saldırısına neden oldu. 
Kartal, uğradığı saldırıdan sonra Vangölü TV mikrofonlarına yaptığı değerlendirmede şu ifadeleri kullandı;
“Van FED Seçimlerine katılmamam çok yanlış olurdu. Bizler Van yararına olan her yerde bulunmaya çalışıyoruz ve takip ediyoruz. Ben bugün burada Gürpınar ilçemize tahsis edilen 4 bin hektar organize saniye bölgesinin müjdesini vermek istedim. İlimizi ekonomik olarak nasıl kalkındırabiliriz konusu konuşmak istedim. Durum tamamen başka bir boyuta geçti. Ben orada sadece bir selamlama konuşması yapacağımı düşündüm ve kendimi de ona göre ayarladım. Siyasi nitelikli bir konuşma yapacağımı hiç düşünmedim.
“EĞER ONLAR KÜRT İSE BEN ONDAN DAHA KÜRDÜM” 
Benden önceki konuşmacı tamamen siyasi, suçlayıcı bir şekilde konuştu. ‘Kürt sorunun çözülmedikçe olmayacak. Baskıcı bir rejim altında yaşıyoruz ’gibi ifadelerine cevap vermek istedim. Bu bölgede yaşayan biziz. Eğer Kürt ise ben ondan daha kürdüm. 
Yaşar Kemal’in dediği gibi Kürtlerin Türküyüz, Türklerin Kürtüyüz. Türkiye’nin yararına olan bütün işleri yanında olacağız. Tek taraflı bir konuşma ve suçlayıcı bir konuşmaydı. Geçmişte belki Kürt sorunu olmuştur. Asimilasyon, inkârcılık ve Diyarbakır cezaevlerinde işkenceler vardı.
 2002’den sonra 50’ye yakın Kürtçe konuşan milletvekili var. Demokrasiyi çok iyi bilen biriyim. 
“AK PARTİLİ 3 MİLLETVEKİLİ OLARAK VAN’IN YARARINA OLAN BÜTÜN İŞLERİN YANINDAYIZ”
Konuşmacının bir zararı Van FED’e oldu. Van FED’e giden kişi acaba biz kendi görüşlerimizi söyleyebilecek miyiz? düşüncesine kapılacaklar. Önceki seçimlere siyaset karıştırmadı. İnsanın konuşması, düşüncesi ve yaptıklarının aynı olması gerekir. Biz AK Partili 3 Milletvekili olarak Van’ın yararına olan bütün işlerin yanındayız.  7/24 vekillik yapıyoruz. Hiçbir ticari faaliyetimiz yoktur.

“HANGİ GÖRÜŞTE OLURSA OLSUN KAPIMIZ HERKESE AÇTIK”
 Bölgenin sulama kanallarına ihtiyacı var. 200 bin hektar sulama arazimiz vardır. Biz Trakya bölgesi, Amik Ovası ve bir Söke Ovası gibi değiliz. Biz iki senede bir ürün alıyoruz. Bizim konularımız; İşsizlik, enflasyon ve hayat pahalığı gibi konular olmalıdır. Muhalefet dahi olsa bilen yol gösterici olmalıdır. Biz Van’ın vekiliyiz hangi görüşte olursa olsun bizim kapımız herkese açtık. Kapımıza geldikleri zaman ihtiyaçlarını karşılaya bildiğimiz kadar destek oluyoruz. 

Eskiden ana dilde konuşamıyorlardı. Bunları yok mu sayıyorlar. Türkiye’de şu an Kürt sorunu yok. AK Partide 50 tane Kürt milletvekili var. Bu yapılanlar kasıtlı şeylerdi.  Özellikle o yörede Kürt olmayan birisini çıkartın konuşsun, kimlere nasıl mesaj verecek bakalım. O bölgede yaşamış ya da eski olayları yaşamış biri olsaydı olabilir derdim ama bölgeyi görmemiş biri ne derece inandırıcı olabilir. Ben Van’ın bütün sorularını biliyorum. 
“BU KONUŞMASININ ALTINDA BAŞKA ŞEYLER VAR”
Temelli oranın bir federasyon toplantısı olduğunu biliyordu. Bu konuşmasının altında başka şeyler var. Vanlılarımızın Van’a sahip çıkması gerekiyor. Dışarıdan gelip de Van’da vekillik ve mazbata alan kişilerden ziyade Van’da kalmış, Van halkına gerçekten sahip çıkan ve mazbatasını Van’dan alan kişilere sahip çıksınlar. Van‘ın 8 tane milletvekili vardır. 3 vekillin dışında kimse sahada olmuyor. Kimse talepleri yerine getirmiyor. Van halkı FED’e sahip çıksın. Van’da sivil toplum kuruluşları daha duyarlı olsun.  Van’ın buna ihtiyacı var. Biz artık turizmde Van’ın hak ettiği yere gelmesini istiyoruz. 
“VAN TURİZM İLİ OLMALIDIR”
2023’te Van turizm ili olmalıdır. Van birçok güzellikleri olan bir şehirdir. Van geçmişte birçok medeniyete baş şehirlik yapmıştır. Güneşin doğduğu bir şehirdir. Tarihi olan bir şehirdir. Uçak seferlerin artması ve Ermenistan sınır kapısının açılmasıyla da çok fazla turist gelecektir.
Van’a 2 milyon turisti getirecek şeklinde bir tesis arayışımız var. Van’ın Marmaris’ten ya da Bodrum’dan daha aşağı kalır bir yanı yoktur.
Türkiye dış politikada çok büyük stratejik atılımlar yapıyor. 8 Martta İsrail Başbakanı gelecek.  Ermenistan ile heyetler halinde görüşülüyor. Mısır ve Libya ile de görüşmeler var. Bunların hepsi Van’ın dış politikası için önemlidir. 
Kaynak: Vangölü TV


Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR