Kadim Aşiret Federasyonu 5. “Kültür Çalıştayı” düzenlendi. 

Kadim Aşiret Federasyonu 5. “Kültür Çalıştayı” düzenlendi. 

Van 17.10.2021 22:13:44 0
Kadim Aşiret Federasyonu 5. “Kültür Çalıştayı” düzenlendi. 
Tarih: 01.01.0001 00:00

VANGÖLÜ TV ÖZEL
Van’ın Tuşba İlçesi İskele sahili 15 Temmuz Şehitler Parkında düzenlenen çalıştaya, Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, Vanspor kulüp başkanı Seyithan işsiz, STK’lar ve bölgeden birçok kanaat önderi katıldı.
Çalıştay da açıklamalarda bulunan Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, “Kadim Aşiretler Federasyonumuzun aşiretlerin dünü bugünü ve yarını toplumları devletle olan ilişkileri bu toplantı kesinlikle hem bölgemiz hem de ülkemiz için iyi çıktılar vereceğin inanıyorum. Tarihimizi iyi bilmeliyiz, iyi okumalıyız artı taraflarını da eksi taraflarını da iyi bilmeliyiz. Bu coğrafya da ecdadımız el ele verdiğin de neler başardığını hepimiz biliyoruz. Aşiretlerimizin bölgemizdeki kültür taşıyıcıları olduğunu da biliyoruz. O yüzden bu coğrafyada yaşayanlar el ele verip sorunları hep beraber çözmelidir.” Dedi. 
Kadim Aşiretler Federasyonu Başkanı Rasim Aslan İse, Tüm önyargılardan kurtularak tamamen kardeşlik temeli yeni bir başlangıcın ilk adımı olarak burada bulunuyoruz. Aşiret kavramı yaşadığımız coğrafyanın binlerce yıllık toplumsal, politik, ekonomik ve sosyolojik bir gerçeğidir. Aşiretler toplumumuzun inkâr edilemez bir yaşam kültür ve yönetim tarzıdır. Sözünü ettiğimiz olgu körü körüne bağnaz bir aşiretçilik anlayışı asla değildir.  Tam tarsine iyiliği destekleme, kötülüğü men etme, paylaşım, sevgi saygı, birlik ve beraberlik oluşumudur. Federasyonumuz bu anlayışla aşiretler ve topluluklar arası daha çok diyalog, ortak akıl, paylaşım, tanıtım, araştırma, geliştirme, barış, huzur ve kardeşlik temelinde bu amaçla kurulmuştur.” Şeklinde konuştu.
Kaynak: Vangölü TV


Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR