Kadim Aşiretler Federasyonu Van’da Kültür Çalıştayı düzenleyecek

Kadim Aşiret Federasyonu 16 Ekim Cumartesi günü düzenlenecek olan “Kültür Çalıştayı”nın tanıtımı ve ön bilgilendirmesi için kentteki yerel ve ulusal basınla bir araya geldi.

Van 14.10.2021 23:37:03 0
Kadim Aşiretler Federasyonu Van’da Kültür Çalıştayı düzenleyecek
Tarih: 01.01.0001 00:00

Kadim Aşiret Federasyonu 2016 yılında kuruldu diyen Genel Başkanı Rasim Aslan, “Pandemiden dolayı hiçbir çalışma yapamadık. Ama bu yıl özellikle 2021 yılında bölgeleri, aşiretleri, valileri, kanaat önderlerini, belediyeleri, kaymakamlıkları ve Doğu Güneydoğu’nun yüzde 70’ini ziyaret ettik. 5. Yıl münasebetiyle Kültür Çalıştayı yaparak kanaat önderleri, aşiretlerle ve bölgedeki birçok insanla yaklaşık 400-500 insanla bir araya geleceğiz.” Dedi. 
“KÜLTÜR ÇALIŞTAYI 16 EKİM CUMARTESİ GÜNÜ YAPILACAK”
16 Ekim Cumartesi günü İskele 15 Temmuz Şehitler Parkında toplantımız olacak ifadelerini kullanan Başkan Aslan, konuşmasını şöyle tamamladı;
“Toplantımıza yazarlar, kanaat önderleri, aşiret liderleri, üniversiteden hocalarımız, sayın valimiz birde Van milletvekillerimizi davet ettik. Pandemi ve havaların soğumasıyla beraber açık alanda yapmayı planlıyorduk ama yapamadık. Gelecek yıl daha kapsamlı yapmayı düşünüyoruz. Her ilde kaç aşiret varsa kültürünü yaşatabilecek giyim, kuşam, yiyecek ve başka ne kültürleri varsa burada sergileyebilecek, aşiretlerin bir araya gelebileceği bir çalışmanın içindeyiz. Van’ımızı ilimizi tanıtmak için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz hatta yurt dışından davetimiz olacak.”
Kaynak: Vangölü TV


Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR