Keje Güler: Van TSO Kadın Girişimciler Kurulunu yok saydığı için istifa ettim

Daha önce yaptı açıklamada, seçildikleri günden bu yana oda yönetimi tarafından her türlü psikolojik şiddete maruz kaldıklarını iddia eden Van Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler İcra Kurulu Üyesi Keje Güler, Van TSO’nun Kadı

Van 11.12.2020 20:25:20 0
Keje Güler: Van TSO Kadın Girişimciler Kurulunu yok saydığı için istifa ettim
Tarih: 01.01.0001 00:00

İKİNİSAN  GAZETESİ ÖZEL

Van Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler İcra Kurulu Üyesi Keje Güler daha önce yaptığı açıklamada, Van TSO yönetimi tarafından psikolojik şiddete maruz kaldıklarını ve kalmaya devam ettiklerini öne sürmüştü. Güler, bugün yaptığı açıklamada ise Van TSO’nun Kadın Girişimciler Kurulunu yok saydığı için istifa ettiğini belirtti. 

“İNANDIĞIMIZ DEMOKRATİK ÖLÇÜLERDE GERÇEKLEŞEN SEÇİMİN SONUCUNDA BULUNDUĞUMUZ LİSTE SEÇİMİ KAZANDI”

Van TSO Başkanı Necdet Takva’nın Kadın Girişimciler İcra Kurulunu yok saymayı ve hatta yok etmeyi kendine görev edindiğini ileri süren Güler, “Yaşadığımız kenti geliştirme adına; yatırım yapan, risk alan, istihdam yaratan, kentin sorunları ile hemhal olan kadınlar olarak, yüklendiğimiz misyon gereği Van TSO Kadın Girişimciler İcra Kuruluna aday olduk. Demokratik teamüllere uygun olarak gerçekleşen seçimde iki listeli olarak eşit şartlarda bir seçim süreci yaşandı. İnandığımız demokratik ölçülerde gerçekleşen seçimin sonucunda içinde bulunduğumuz liste, o dönem siyasete atılmış ve bir partinin Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Van TSO eski başkanın eşinin de içinde bulunduğu listeye karşı seçimi kazandı. Yapılan yerel seçimlerde seçimi kazanamayan Van TSO başkanı görevine geri dönerek kentin esnafının, tüccarının ve kendi üyesinin mevcut sorunları ile ilgilenme yerine rövanşist bir yaklaşımla Kadın Girişimciler İcra Kurulumuzu yok saymayı ve hatta yok etmeyi kendine görev bildi. TOBB tüzüğüne uygun işleyişi olan Kurulumuzda, hakkı olmadan sözlü olarak defalarca birkaç arkadaşımız istifa etmez ise bizleri çalıştırmayacağını dikte etmeye çalıştı ve geldiğimiz bu güne kadar da çalıştırmadığını, yok saymaya devam ettiğinin de bilinmesini isterim” dedi. 

“SADECE KAĞIT ÜZERİNDE VARLIĞI OLAN KADIN GİRİŞİMCİLER İCRA KURULUNDAN İSTİFA EDİYORUM”

Güler konuşmasının devamında, “Demokratik bir seçim sonucu oluşmuş olan kurulumuzdan hiç bir arkadaşımızı bir oda başkanın talebi üzerine gözden çıkarmayacağımızı anlamamış ve bu olgunlukta bir yaklaşım göstermemiştir. Gelinen noktada bu şehrin ticaretinde yer almak isteyen ve bu uğurda büyük fedakarlıklarda bulunan bir birey olarak yok sayılmayı asla kabul etmiyorum. TOBB bünyesinde ve Van TSO’nun koordinatörlüğünde bulunan Kadın Girişimciler İcra Kurulunuz varken ve bizleri yok sayarken verdiği beyanatlarda biz kadın girişimcileri destekliyoruz gibi tribünlere oynanan yaklaşımın kocaman bir yalan olduğunun da bilinmesini isterim. Bu yalanın en açık kanıtı; iki yıldır çalıştırılmayan bir Kadın Girişimciler İcra Kurulunun varlığı gözler önüne sermektedir. 8 Mart dünya kadınlar gününü bile hiç bir KGK üyesini dahil etmeden erkeklerin bulunduğu bir etkinlik ile yapmakta Van TSO ya nasip olmuştur. Artık yok sayılmayı kabul etmediğimi, oda başkanın çalıştırmayarak ego tatmini yaptığı bir kurul içinde olmayacağımızı, belirtiğim sebeplerden ötürü sadece kağıt üzerinde varlığı olan Kadın Girişimciler İcra kurulundan istifa ediyorum” ifadelerine yer verdi.


Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR