Kevenli ADEM Kursiyerleri Kitap Fuarını ziyaret etti, söyleşiye katıldı

Van İpekyolu ilçesinde faaliyet gösteren Kevenli Aile Destek Merkezi (ADEM) kursiyerleri ve eğitmenler 3. Kitap fuarını ziyaret ederek söyleşiye katıldı.

Van 20.12.2019 16:43:56 0
Kevenli ADEM Kursiyerleri Kitap Fuarını ziyaret etti, söyleşiye katıldı
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Van İpekyolu ilçesinde faaliyet gösteren Kevenli Aile Destek Merkezi (ADEM) kursiyerleri ve eğitmenler 3. Kitap fuarını ziyaret ederek yazar Hatice Kübra Tongar tarafından sunulan söyleşiye katıldı.

Kitap fuarına katılan yazarları stantları gezerek sıra dışı bir gün geçiren kursiyerler Hatice Kübra Tongar tarafından sunulan söyleşiye katıldı.

Kevenli ADEM Koordinatörü Esma Uludağ öncülüğünde  ve eğitmenler Ayşe Şahinoğlu, Mesude Bezir Özlem, Taciser Çiftçi, Ayşenur Tekdinçer, Hülya Bayraktutan ile birlikte gerçekleştirilen etkinliğe 50 kursiyer ve 10 çocuk katıldı. 

Amaçlarının kursiyerleri güzel bir etkinlikle buluşturmak ve çocuk gelişimi konusunda daha bilinçli olmaları için katkıda bulunmak olduğunu söyleyen Kevenli ADEM Koordinatörü Esma Uludağ, “Anne babayı değiştiremediğimize göre, çocuğu değiştiremediğimize göre, o zaman yöntemi değiştirmemiz lazım. Söyleşiye katılmaktaki amacımız anne ve çocuklarla gelip çocuk kitabı yazarı Hatice Kübra Tongar’ı dinleyip, bir çocuk yetiştirmede hangi yöntemleri nasıl kullanmalıyız bilgisine sahip olmak. Ardından 3.kitap fuarını gezip çocukların, genç kızların ve annelerin kitaplara dokunmalarını sağlamak, yazarlar ile tanışmalarına vesile olmaktı. Güzel bir gün geçirdik bu tür faaliyetlerimizi sürdüreceğiz.” dedi.

HATİCE KÜBRA TONGAR KİMDİR? 
Hatice Kübra Tongar Ortaokul İmam Hatip Lisesinde başladığı eğitimini Açık Öğretim Lisesinden mezun olarak tamamladı. 

Anadolu Üniversitesi Sosyoloji bölümünü onur derecesi ile bitirdikten sonra Arel Üniversitesi Psikoloji alanında Yüksek Lisansını tamamladı.  Lisans eğitimi sırasında uzman eğitimcilerden çocuk gelişimi ve eğitimi konusunda dersler aldı. 

Hatice Kübra Tongar aldığı çocuk eğitimi ile ilgili bilgileri anneler ile paylaşmak üzere bir internet sitesi kurdu ve sitede her gün binlerce anne ile buluştu. 

Yazı yazmak onun için oldukça önemliydi. Makaleleri birçok dergi de yayınlandı. Türkiye’nin ilk interaktif çocuk CD projesinin metinlerini hazırladı.

Anne ve çocuk gelişimi ve eğitimi altında birçok kitap yazan üretken yazar ulusal radyo ve tv kanallarında çocuk eğitimi programı hazırlayıp sundu.

Moral FM radyosunda kurumsal metin yazarlığı yapan Hatice Kübra Tongar bir anne ve anne adayının severek takip ettiği yazarlardandır.

Kaynak: Van Postası Gazetesi
 


Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR