Kılıçdaroğlu Van'da Selzedeleri Ziyaret Etti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, incelemelerde bulunmak üzere Van’a geldi. CHP lideri Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz hafta sel felaketi yaşanan Van'ın Başkale İlçesi'ne bağlı Esenyamaç Köyü'

Van 12.08.2021 22:18:38 0
Kılıçdaroğlu Van'da Selzedeleri Ziyaret Etti
Tarih: 01.01.0001 00:00

Türkiye bir bütün olarak yaşanan bütün sorunlara kilitleniyor diyen Kılıçdaroğlu, “Vatandaşlarımız büyük bir mağduriyet yaşıyorsa o mağduriyetleri gidermek için hepimiz elimizden geleni yapıyoruz.” İfadelerini kullandı. 
HİÇ KİMSE KENDİSİNİ YALNIZ HİSSETMESİN
Bölge halkının sorun ve taleplerini dinleyen Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü;
“Burada bir taziye evi ve camii talebi var, onu yapacağız. Bu konuda söz verdik. Ayrıca kadın kardeşlerimiz evlerinde bir şey kalmadığını, selden büyük zarar gördüklerini ifade ettiler. Ben de muhtar arkadaşıma dedim ki her bir evin ihtiyacı neyse yatağından buzdolabına kadar bir listesini yapın. Van il başkanımıza teslim edin. Biz bütün bu ihtiyaçları gidereceğiz. Hiç kimse kendisini sahipsiz sanmasın. Esenyamaç halkı da görüyor. Gerçekten kimse Türkiye’de kendini yalnız hissetmesin. Biz hep beraber ülkenin sorunlarına kilitlendik. Vatandaşlarımızın sorunlarını aşmak için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz.”
Karadeniz bölgesinde yaşanan sel felaketine ilişkin değerlendirmede bulunan CHP Lideri, “Karadeniz’de de bir sel felaketi oldu. Can kaybı da var. Ölenlere Allah’tan rahmet diliyoruz. Milletvekillerimiz, Grup Başkanvekilimiz orada. Oradaki sorunlar için de elimizden gelen çabayı göstereceğiz. Hiç kimse kendisini yalnız hissetmesin. Biz el birliğiyle bütün sorunları çözeceğiz.” Dedi. 
Van’ın afet kapsamına alınmasına yönelik bir soruyu da yanıtlayan Kılıçdaroğlu şunları söyledi:
“Van’da da böyle bir talep var. Selden dolayı Karadeniz, Rize, yangın bölgeleri afet kapsamına alındı. Buraya da bakmak lazım. Burada da çok büyük bir afet yaşanmış. Muhtarın uyarısı üzerine insanlar erken evlerini terk etmişler yoksa çok sayıda can kaybının olacağı da ifade ediliyor. Dolayısıyla afet bölgesi ilan edilebilir. Ama bütün ihtiyaçları karşılanacak, biz bunun sözünü verdik.”
“YARDIMLAR VATANDAŞLARA ULAŞTIRILDI”
CHP Başkale İlçe Eski Başkanı Namet Parlak’ta, ilçede büyük bir felaketin yaşandığına dikkat çekerek, “10 gün önce köyümüzü sel bastı. Büyük bir felaket oldu. İstanbul Kadıköy CHP ilçe başkanı yardımda bulundu. Kendilerine teşekkür ediyorum. Onun dışında İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yardımları bölgeye ulaştı. Bütün yardımları vatandaşlarımıza ulaştırdık. Gelen yardımlar hiç kimseden mahrum edilmedi. “ dedi. 
CHP İpekyolu Teşkilatı Kurucu Başkanı Hayrullah Irtak ise, parti olarak vatandaşlara ihtiyaçları doğrultusunda 3 tır gıda, battaniye ve yorgan yardımında bulunduklarını söyledi. 

Kaynak: Vangölü TV


Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR