Koronavirüs için seferber olan Van Valiliği ve 14 belediye vatandaşı uyardı:  #Evdekal 

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve hızla dünyaya yayılan corona virüse karşı Van Büyükşehir ve ilçe belediyeleri de kendi önlemlerini alıyor. 

Van 25.03.2020 11:00:22 0
Koronavirüs için seferber olan Van Valiliği ve 14 belediye vatandaşı uyardı:  #Evdekal 
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Tüm dünyada tedirginliğe neden olan korona virüs salgınına karşı Van Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeler kentteki tedbirlerini en üst seviyeye çıkartarak çalışmalarını sürdürüyor.
Korona virüsü tedbirleri kapsamında gece-gündüz çalışmalarını sürdüren ile ve ilçe Belediye ekipleri vatandaşlar tarafından da taktir ediliyor. Van’da 14 belediye vatandaşlar için gece gündüz çalışırken aynı zamanda özellikle 65 yaş üstü vatandaşlara evde kal çağrısında bulundu.

Yapılan çalışmaları haber siteleri ve sosyal medya ağlarından vatandaşlara duyuran Belediyeler tedbir çalışmalarının sürekli yapılacağını açıklarken korona virüsün yayılmaması için vatandaşları evlerinde kalmaları için uyarılardı. 14 Belediye sosyal medya hesaplarından çalışmaları vatandaşlara duyurarak evde kal çağrısında bulundu.

Van il ve ilçe ortak çalışmaları şu şekilde sıralandı….

VAN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
Van Büyükşehir Belediyesi, Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez Başkanlığında korona virüsü tedbirleri kapsamında kentteki oturakları geçici bir süreliğine sökerek kaldırdı. Büyükşehir Belediyesi Twitter hesabı üzerinden paylaşılan tedbir çalışmaları, “Şimdilik sizler #evdekalın diye oturakları söküyoruz. Bu koronavirüs savaşını kazandığımızda hep beraber parklarda, bahçelerde oturup Van Kahvaltısı yapacağız. koronavirüs 'ün yayılmasını engellemek amacıyla alınan kararlar doğrultusunda zabıtamızın lokantalar, restoranlar, pastanenler ve benzer işyerlerinin oturma alanlarının kaldırdırılması ve paket servisi yapmaları yönündeki denetimleri sürüyor. Değerli Büyüklerimizin Dikkatine, Hepimiz için alınan önlemlere uymanız önemle rica olunur şeklinde sıralarken korona virüsü tedbirleri kapsamına çalışmalar aralıksız sürdürülüyor.

VAN İPEKYOLU BELEDİYESİ
İlçe Kaymakamı ve İpekyolu Belediye Başkan Vekili Sinan Aslan Başkanlığında, “İpekyolu Kaymakamlığı bünyesinde kurulan "İpekyolu Vefa Sosyal Destek Grubu" ikametten ayrılma kısıtlaması olan vatandaşlarımızı yalnız bırakmıyor. Zabıta Müdürlüğü ekiplerimiz koronavirüs salgınına karşı İçişleri Bakanlığı’nın yayınladığı genelgelerin uygulanması ve denetimi kapsamında 7/24 ilçe genelinde denetim ve bilgilendirme çalışmalarına devam ediyor.” 

VAN EDREMİT BELEDİYESİ
Van Edremit Belediye Başkanı Av. İsmail Say Başkanlığında yapılan çalışmalar sosyal medya hesaplarından paylaşıldı. Yapılan haber ve sosyal medya paylaşımlarında şu ifadelere yer verildi. “Vefa Sosyal Destek Grubu olarak 65 yaş ve üstü büyüklerimizin alışverişlerini yapmaya başladık. Kendi evimize alır gibi her ürünü tek tek seçtik. İsmail amcaya ev ziyaretinde bulunduk. Kendisine kolonya, eldiven ve meyve aldık.65 yaş üstü büyüklerimizin yanındayız!  Acil ihtiyaçlarınız ve yardım talepleriniz için belediyemizin (0432) 312 2 153 ve 153 no'lu telefonlarımızdan 24 saat ulaşabilirsiniz.

VAN TUŞBA BELEDİYESİ
Tuşba belediye Başkanı Salih Akman Başkanlığında Tuşba Belediyesinin motorize ekipleri, korona virüsüne (Covid-19) karşı vatandaşların arasında sosyal mesafeyi korumak amacıyla gün boyu parklarda görev yapıyorlar. Van'ın Tuşba Belediyesi, dünyayı etkisi altına alan korana virüsüne karşı aldığı tedbirler kapsamında yolları sabunlu suyla yıkayarak dezenfekte ediyor. Korona virüsü tedbirlerini en üst seviyede tutan Tuşba Belediyesi ekipleri, bir yandan halkın yoğun olarak kullandığı alanlarla kamu kurum ve kuruluşlarında dezenfekte çalışmasını titizlikle yürütürken, bir yandan kahvaltı salonları, lokantalar ve pastane yetkililerine virüsle ilgili bilgiler veriyor. Bu tür mekanlarda masalar arasındaki mesafenin en az 1,5 metreye çekilmesi konusunda gerekli uyarıları yapan Tuşba Belediyesi ekipleri, marketlerde özellikle temizlik ürünlerine yönelik fiyat etiketi denetimlerini de devam ettiriyor. Acil ihtiyaçlarınız ve yardım talepleriniz için belediyemizin (0432) 312 2 153 ve 153 no'lu telefonlarımızdan 24 saat ulaşabilirsiniz.

VAN ÇATAK BELEDİYESİ
Çatak Belediye Başkanı Abdurrahman Şeylan başkanlığında, yeni tip koronavirüs (Kovid - 19) tedbirleri kapsamında dezenfekte çalışmalarını sürdürüyor. Çalışmalarda, ilçedeki cadde ve sokaklar ilaçlı su ile yıkanırken, kamu kurumları, bankalar, esnaf dükkanları ile umuma açık alanlar özel solüsyonlarla dezenfekte işlemi yapılıyor. Tüm dünyada tedirginliğe neden olan korona virüs salgınına karşı Çatak Belediyesi, ilçedeki  tedbirlerini devam ettiriyor. Çatak Belediye Başkanı Abdurrahman Şeylan ve Belediye Başkan Yardımcısı Cihan Yalçın'ın  yakından takip ettiği tedbir çalışmaları aralıksız sürdürülüyor. Bu çalışmalar kapsamında vatandaşların toplu olarak kullandığı alanlarda Çatak Belediyesi çalışanları tarafından dezenfektan çalışması yürütüyor. İlçede bulunan tüm kamu kuruluş binaları, eczaneler, esnaflarımızın işyerleri ve Devlet Hastanenin poliklinikleri, laboratuvarları, koridorları, acil servisleri, lavaboları,  hemen her noktası ekipler tarafından titizlikle dezenfekte edildi.

VAN ERCİŞ BELEDİYESİ
Erciş İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Nuri Beyoğlu Başkalığında ilçede dezenfekte çalışmaları sürerken sosyal medya ağlarından da vatandaşları bilinçlendirmek amacıyla bilgilendirme paylaşımları yapılıyor. Sosyal medya hesaparı üzerinden yapılan paylaşımlarda, “Koronavirüse karşı alınabilecek tedbirlerin başında bireysel hijyene dikkat etmek geliyor. İşte  koronavirüsü evden uzak tutmak için yapılması gerekenler. Kurallarda hayat var. Eve girince ilk iş olarak eller yıkanmalı. Bireysel olarak alınabilecek basit önlemler, koronavirüse karşı koruma sağlıyor. Son günlerde özellikle işe gitmek veya alışveriş yapmak için dışarı çıkanlar virüsü evlerine taşıma kaygısı yaşıyor. Oysa bunu engellemek çok zor değil. Eve girer girmez ilk yapmamız gereken şey elimizi su ve sabunla iyice yıkamak. Çünkü dışarıda asansör ve kapı kollarıyla temas edilebiliyor. Biri öksürmüş, hapşırmış ya da kirli elleri ile buralara dokunmuş olabilir. Kıyafetlerle ilgili olarak ise Dışarıda kullandığımız giysileri evde kullandığımız giysilerden ayırmak gerekebilir. Girişte bir dolap mutlaka vardır. En azından orada bekletebiliriz. Eğer bir yerlere sürtündüğümüzü, dokunduğumuzu, kıyafetlerimizin kirlendiğini düşünüyorsak balkon gibi açık bir alanda bekletebiliriz. Bu, ihtimal olarak gerçekten zor ama yok değil. O yüzden aldığımız meyve ve sebzeyi yıkayıp ondan sonra buzdolabına yerleştirmek daha uygun olabilir. Kendi poşetlerimizi kullanmak da alışveriş sırasında gıdaların dışının kirlenmemesi için alınacak bir önlem olabilir. Paketli gıdalara virüsün bulaşması çok zor. Sizden önce birinin gelip hapşırmış, öksürmüş olması lazım. Kuşkulanıyorsak paketlerin en dış yüzeyi deterjanlı bir bezle ya da kolonyayla silinip, bekletildikten sonra yerine yerleştirilebilir. Gün içinde herkesin en fazla temas ettiği kişisel eşya cep telefonları. Dolayısıyla virüsün bulaşma ihtimali olan eşyaların başında telefonlar geliyor. Bu nedenle cep telefonlarına ayrı bir parantez açmak gerekiyor. Mesela asansörün düğmesine, kapı koluna veya iş merkezlerindeki ortak alanlara dokunduk. Sonra cep telefonumuza, cüzdanımıza ve çantamıza dokunmamaya dikkat etmemiz gerekiyor. Bunların paketli yiyeceklerden daha da büyük önem taşıdığını düşünüyorum. Cep telefonları kolonya veya dezenfektan ile silinmelidir. Dışarıya çıkmamaya özen gösterdiğimiz şu günlerde ev temizliği de son derece önemli. Bulunduğumuz ortamı sık sık havalandırmanın yanında yerleri deterjan ve çamaşır suyu eklenen su ile silmek önemli. Özellikle kapı kolları, elektrik düğmeleri, dolap kulpları ve musluk başları gibi çok sık dokunulan yerleri de aynı şekilde silmeyi öneriyorum.” 

VAN MURADİYE BELEDİYESİ
Muradiye Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Erkan Savar Başkanlığında Van'ın Muradiye Belediyesi, dünyayı etkisi altına alan korana virüsüne karşı aldığı tedbirler kapsamında dezenfekte çalışmalarını sürdürüyor. Korona virüsü tedbirlerini en üst seviyede tutan Muradiye Belediyesi ekipleri, bir yandan halkın yoğun olarak kullandığı alanlarla kamu kurum ve kuruluşlarında dezenfekte çalışmasını titizlikle yürütürken, bir yandan kahvaltı salonları, lokantalar ve pastane yetkililerine virüsle ilgili bilgiler veriyor. Bu tür mekanlarda masalar arasındaki mesafenin en az 1,5 metreye çekilmesi konusunda gerekli uyarıları yapan Belediye ekipleri, marketlerde özellikle temizlik ürünlerine yönelik fiyat etiketi denetimlerini de devam ettiriyor. Ayrıca yapılan paylaşımlarda Acil ihtiyaçlarınız ve yardım talepleriniz için belediyemizin (0432) 312 2 153 ve 153 no'lu telefonlarımızdan 24 saat ulaşabilirsiniz denildi.

VAN GEVAŞ BELEDİYESİ 
Gevaş Belediyesi de korona virüsüne karşı önlem alınması noktasında ürettiği maskeleri vatandaşlara ücretsiz dağıttı. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Gevaş Belediye Başkanı Murat Sezer, korona virüsüne karşı devletin almış olduğu kararların takdire şayan olduğunu ifade ederek, “Vatandaşlarımızın maskelerle ilgili çok ciddi şikayetleri vardı. Biz bu şikayetleri aldıktan sonra arkadaşlarla oturup belediye bünyesinde bir maske üretim atölyesi oluşturmaya karar verdik. Maske üretim atölyesinde üretmiş olduğumuz maskeleri ihtiyaç sahibi vatandaşlara bedava dağıtmayı düşünüyoruz. Şimdiye kadar üretmiş olduğumuz yaklaşık bin adet maskelerimizi vatandaşlarımıza, esnafımıza bedava dağıttık. Bu çalışmamız vatandaşlarımızdan takdir topladı. Çünkü bu zor dönemleri fırsata çevirmeye çalışan şahıslar, vatandaşların tepkisine neden olmuştu. Bizim attığımız bu adım, vatandaşlar tarafından takdir edildi” dedi.
Açıklamalarında vatandaşlara da seslenen Başkan Sezer, “Vatandaşlarımızdan ricamız, devletimizin öngörmüş olduğu tedbirlere riayet etmeleri, mümkün mertebe evlerinden çıkmamaları, kalabalık ortamlarda bulunmamaları, tokalaşmamalarıdır. Paranoyak değil de bunun bir tedbir mahiyetinde olduğunu bilip bu şekilde davranmalarını istiyoruz” dedi.

VAN SARAY BELEDİYESİ
Saray Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Halis Aydın önderliğinde korona virüsü tedbirleri kapsamında dezenfekte ve vatandaşları bilgilendirme çalışmaları devam ediyor. Saray Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, “daha temiz ve sağlıklı bir çevre için okullarımızda, kurum ve kuruluşlarımızda dezenfekte çalışmalarımız devam ediyor.” İfadelerine yer verildi.

VAN ÖZALP BELEDİYESİ
Özalp Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Abdulkadir Çelik Başkalığında Özalp’ te Cadde ve Sokaklar Sabunlu Suyla Yıkanıyor. Koronavirüs tedbirleri kapsamında ilçemiz çarşı merkezi ve mahalle yolları sabunlu suyla yıkanarak dezenfekte ediliyor. Dezenfekte çalışmalarımız aralıksız ve yoğun bir şekilde devam edecektir. #EvdeKal

VAN BAŞKALE BELEDİYESİ
Başkale Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Asım Solak Başkanlığında Başkale Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri ilçe genelindeki iş yerlerinde korona virüs salgınına karşı alınan önlemleri denetledi. Başkale Belediyesi korona virüs salgınına karşı alınan tedbirler sıklaştırıldı. Vatandaşların sağlığı konusunda yapılan çalışmalar kapsamında Zabıta ekipleri de kent genelinde iş yerlerinde hijyen denetimlerinde bulundu. Zabıta Müdürü Halit Aşan’ın da katılımıyla denetim yapan ekipler tarafından ilçede bulunan marketler ve manavları denetledi.  Yapılan kontrollerde ekipler tarafından, iş yerlerinin dışarıda açık ürün satıp satmadığı, çalışanların eldiven kullanmaları hususunda iş yerlerine gerekli uyarılarda bulunuldu. Virüslere karşı denetimlerin rutin olarak devam edeceğini belirten Zabıta Müdürü Halit Aşan, tüm esnaflardan daha çok duyarlılık beklediklerini ifade ederek, gerekli önlemleri alan iş yerlerine de ayrıca teşekkür etti. Aynı zamanda Başkale Vefa Sosyal Destek Grubu Koordinasyonunda Sokağa Çıkma Kısıtlaması Olan Vatandaşlarımızın İhtihaçları Ekiplerimiz Tarafından Karşılanmaya Başlandı.

VAN GÜRPINAR BELEDİYESİ
Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış Başkanlığında ilçede korona virüsü tedbirleri kapsamında çalışmalar hız kesmeden sürdürülüyor. Bir taraftan belediye ekipleri cadde sokak ve işe yerlerinde dezenfekte çalışmalarını yürütürken diğer taraftan virüsle ilgili vatandaşlar bilgilendiriliyor. Belediye sosyal medya hesapları üzerinden yapılan açıklamada, “ Belediye Başkanımız Hayrullah Tanış'ın katılımıyla Gürpınar Kaymakamlığı öncülüğünde kurulan Vefa Sosyal Destek Grubumuz, ikametten ayrılma kısıtlaması olan 65 yaş üstü, yalnız yaşayan veya kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlarımızı yalnız bırakmayacak.” İfadeleri kullanıldı.

VAN BAHÇESARAY BELEDİYESİ
Van Bahçesaray Belediye Başkanı Meki Arvas Başkanlığında ilçede korona virüsü tedbirleri kapsamında çalışmalar sürdürülürken İlçede Koranavirüs (COVID-19) salgınına karşı dezenfekte çalışmaları aralıksız devam ediyor. Aynı zamanda Bahçesaray Kaymakamlığı bünyesinde 65 yaş üstü Vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamak üzere “Vefa Sosyal Destek Grubu” oluşturulmuştur.

VAN ÇALDIRAN BELEDİYESİ
Çaldıran Belediye Başkanı Şefik Ensari Başkanlığında ilçede koorna virüsü tedbirleri kapsamında çalışmalar durak durak bilmeden sürdürülüyor, Temizlik İşleri Ekiplerimiz Koronavirüs salgınıyla mücadelesine devam ediyor.  İlçe Merkez içi temizlik ve hijyen çalışmaları sürdürülüyor. İlçemizde Koronavirüsün yayılmasını engellemek amacıyla alınan kararlar doğrultusunda Zabıta Müdürlüğü ekiplerimiz tarafından restoranlar, pastanenler ve benzer işyerlerinin oturma alanlarının kaldırttırılması ve paket servisi yapmaları yönündeki denetimleri sürüyor. 65 yaş ve üzeri Kıymetlilerimizin yanındayız Acil ihtiyaçlarınız ve yardım talepleriniz için Belediyemizin (0533) 131 09 06 veya 153 no'lu telefonlarımızdan 24 saat ulaşabilirsiniz.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR