Kürt düşmanı PKK’yı kınamayan Van’daki STK başkanları kim?

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde odun toplamaya giden köylülere yönelik, terör örgütü PKK'lı teröristlerce saldırı düzenlendi. Düzenlenen hain saldırıda sivil Kürt halkından 5 kişi şehit olurken 21 çocuk da yetim kaldı.

Van 11.04.2020 12:57:01 0
Kürt düşmanı PKK’yı kınamayan Van’daki STK başkanları kim?
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde odun toplamaya giden köylülere yönelik, terör örgütü PKK'lı teröristlerce saldırı düzenlendi. 5 sivil köylünün şehit olduğu saldırıyı düzenleyen Kürt düşmanı eli kanlı terör örgütü PKK’ya her kesimden çığ gibi tepki yağdı. 

PKK terör örgütünün kanlı saldırısı, Türkiye’nin dört bir yanından STK Başkanları ve siyasi parti temsilcileri başta olmak üzere farklı çevreler tarafından kınandı. Van’da ise PKK terör örgütünün alçak saldırısı HDP dışındaki siyasi partiler ve bazı sivil toplum kuruluşları ile kanaat önderleri tarafından da kınandı. 

PKK TERÖR ÖRGÜTÜNÜN ALÇAK SALDIRISINI NEDEN KINAMADILAR?
Ancak, havada uçan sineğin kanadındaki toz için dahi açıklama yaparak, toplum ve kent ile ilgili fikir üretip gündem oluşturma çabası içerisinde görünen Van TSO, Van ESOB ile Van Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası başkanı, ekmeğini kazanmak için odun toplamaya giden sivil 5 köylüyü alçakça katleden PKK terör örgütünü kınamadı.

Bırakın PKK terör örgütünün yaptığı katliama tepki göstermeyi, sosyal medya hesaplarından dahi kınama mesajı yayınlamayan, taziyede bulunmayan STK başkanları kamuoyunda tartışılıyor. 

5 sivil köylüyü katleden, 21 masum çocuğu yetim bırakan Kürt düşmanı PKK terör örgütünün alçak saldırısını kınamayan, STK başkanlarının inandırıcılığını yitirdiği iddiaları kulislerde gündem oldu.

Devletini ve vatanını seven Vanlılar zihinlerinde oluşan "STK başkanları alçak saldırıyı kınamayı işlerinin yoğunluğundan mı unuttu, sessiz kalarak saldırıyı onayladıkları için mi, yoksa Kürt düşmanı PKK terör örgütünden çekindikleri için mi kınamadı" şeklindeki sorulara cevap arıyor.  

KÜRT HALKINI KATLEDEN PKK’YI KINAMAYAN VAN’DAKİ STK BAŞKANLARI
Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı : Necdet Takva
Van Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı: İsa Berge
Van Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı: Emin Tuğrul

PKK'LI TERÖRİSTLERİN SALDIRISI 21 ÇOCUĞU YETİM BIRAKTI
PKK'lı teröristlerin Diyarbakır'ın Kulp ilçesindeki saldırısı 5 kişiyi hayattan koparırken, 21 çocuğu da yetim bıraktı.

Kulp'un Güleç Mahallesi kırsalında saat 06.30 sıralarında odun toplamaya giden köylülerin bulunduğu aracın geçişi sırasında terör örgütü PKK mensuplarınca el yapımı patlayıcıyla düzenlenen saldırıda şehit olan 5 kişinin Sedat Hazar (39), Burhan Tanrıkulu (38), Ahmet Erboğa (32), Alaattin Yıldız (50) ve Hacı Akdeniz (50) olduğu belirlendi. 

Şehitlerden Hazar'ın 4, Tanrıkulu'nun 5, Erboğa'nın 5, Yıldız'ın 5, Akdeniz'in 2 çocuk babası olduğu öğrenildi.

DEVLET YAŞATMAK İÇİN ÇALIŞIYOR, PKK İSE SİVİL KÜRT HALKINI ÖLDÜRÜYOR

DOĞUM YAPAN KADIN POLİS HELİKOPTERİ İLE BAHÇESARAYDAN VAN’A GETİRİLDİ
Van Valiliğinden yapılan açıklamada riskli doğum yapan ve hayati tehlikesi bulunan P.K. ile bebeğinin güvenli bir şekilde tahsis edilen Van Emniyet Müdürlüğü'ne ait helikopter ile Van’a getirilerek hastaneye sevk edildiği belirtildi. 

DİYARBAKIR VALİLİĞİ DUYURDU: 5 ŞEHİT
Diyarbakır Valiliği, Kulp ilçesinde PKK'lı teröristlerin ormana, kesime gidenleri taşıyan araca düzenlediği saldırıya ilişkin açıklama yaptı. Saldırıda 5 sivilin şehit olduğu belirtilen açıklamada, şöyle denildi: "İlimiz Kulp İlçesi Güleç Mahallesi kırsalında 8 Nisan Çarşamba günü saat 06.30 sıralarında, orman kesimine giden sivil vatandaşlarımızın bulunduğu aracın geçişi esnasında, PKK terör örgütü üyelerince el yapımı patlayıcıyla yapılan saldırı sonucunda 5 sivil vatandaşımız şehit olmuştur. Saldırının faillerinin tespit edilmesi ve yakalanması için güvenlik kuvvetlerimiz tarafından operasyonlara başlanılmıştır. Menfur saldırı olayında şehit olan vatandaşlarımıza Yüce Allah'tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve milletimize başsağlığı ve sabır dileriz."

MİLLİ SAVUNMA BAKANI AKAR: YANLARINA KALMAYACAK
TRT Haber canlı yayınında Diyarbakır'daki saldırıya ilişkin konuşan Bakan Akar, " Maalesef sabah saatlerinde, ekmek parası peşindeki işçilerimize el yapımı bombayla saldırıya şahit olduk. Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Bunların hiçbiri yanlarına kalmayacak. Bunlar mutlaka bunun hesabını verecekler. Terörle mücadele konusunda eksilme konusu asla söz konusu değil. Mücadelemiz son teröriste kadar devam edecek. Bu terörü bitireceğiz inşallah. Bunda kararlıyız." dedi.

CUMHURBAŞKANLIĞI SÖZCÜSÜ KALIN: TERÖR ÖRGÜTÜ, KALLEŞ VE VAHŞİ YÜZÜNÜ BİR KEZ DAHA GÖSTERDİ 
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İBrahim Kalın, alçak saldırıya Twitter hesabından tepki gösterdi: Kalın'ın mesajı şöyle: "Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde terör örgütünün menfur saldırısında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Terör örgütü, kalleş ve vahşi yüzünü bir kez daha gösterdi. Alçaklıkta sınır tanımadığını korona günlerinde de gösterdi."

İLETİŞİM BAŞKANI ALTUN: VATANDAŞLARIMIZIN HESABINI BU CANİ TERÖR ÖRGÜTÜNDEN SORACAĞIZ
İletişim Başkanı Fahrettin Altun da Twitter'dan şu açıklamayı yaptı: "Kalleş terör örgütü Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde 5 sivil vatandaşımızı şehit etti. Terörle mücadelemizin bugünlerde dahi hiçbir şekilde hız kesmediğinin bilinmesini istiyoruz. Vatandaşlarımızın hesabını bu cani terör örgütünden soracağız. Hiç kimsenin şüphesi olmasın!"

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI: OPERASYON BAŞLATILDI
İçişleri Bakanlığı'ndan da şu açıklama yapıldı: "Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde odun toplamaya giden köylülere yönelik, hain terör örgütü PKK'lı teröristlerin döşedikleri el yapımı patlayıcı sonucu 5 sivil vatandaşımız şehit olmuştur. Hainlerin yakalanması için güvenlik güçlerimiz tarafından operasyon başlatılmıştır."
 

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR