Mehmet Aslan, “FETÖ’nün amacı iç savaş çıkarmak”

Van Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Memet Aslan, 15 Temmuz hain darbe girişimi hakkındaki duygularını Vangölü Tv’ye anlattı.

Van 20.07.2021 09:02:36 0
Mehmet Aslan, “FETÖ’nün amacı iç savaş çıkarmak”
Tarih: 01.01.0001 00:00

“DİRAYETLİ DURUŞ GERİ PÜSKÜRTTÜ”

Halkın iradesine, hiçbir dış gücün ülke içindeki destekçilerine müsaade edilmeyeceğini dile getiren Başkan Aslan, “Çok ciddi bir şekilde ses getirecek, örnek teşkil edecek şekilde darbe girişimi geri püskürtüldü. Bir sıkıntı varsa demokrasinin yolları var. Gerekirse halk sandık başına gider hükümetler iradeler bu şekilde seçilir. Baskıyla, sindirmeyle, iç karışıklarla hükümet deviremezsiniz halkın iradesine ipotek koyamazsınız.” şeklinde konuştu.

Aslan, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü;

  15 Temmuz gecesi evimizdeyken gece yarısına doğru televizyonlarda böyle bir karışıklığın olduğu haber geldi. Özellikle Boğaziçi köprüsünde başlayan bir kalkışma, meclisin üzerindeki uçuşmalar ve diğer bölgelerde bu vakalar görülmeye başlandı. Hükümet kanadından bir haber bekledik Sayın Cumhurbaşkanımızdan bir açıklama bekledik. Sayın Cumhurbaşkanımız bir televizyon kanalına bağlanarak halkı sokağa çağırdı. Bu kalkışmaya, bu despotluğa, bu tiranlığa karşı milleti havaalanlarına, meydanlara, sokaklara davet etti. Her tafradan insanlar akın akın beşyol gelmeye başladı. Daha sonra cumhuriyet caddesinden kışlaya doğru yürümeye başladık. Diğer illerde olduğu gibi ilimizde de kışlada bir hareketlilik olacağı söylendi. Orada askeri birliklerin şehre hareket edeceği söylentileri başladı. Ama böyle bir şey olmadı biz kışlaya gideceğimiz yakın bir yere kadar yürüdük ondan sonra kışladaki komutanların böyle bir şeye müsaade etmeyeceklerini hükümetin, halkın ve yönetimin yanın da olacaklarını söyleyerek halkı teskin ettiler.

HALKIN İRADESİNE İPOTEK KOYULAMAZ

O gece hiçbir siyasi parti düşüncesine bağlı kalınmadan, renk, ırk farkı gözetmeksizin vatandaşlar, kardeşlik duygusu içinde birlik ve beraberlik içerisinde demokrasimize sahip çıktık. O gün ülkesini seven insanlar ortaya çıktı. Hep birlikte bu belayı bertaraf ettik. Dış mihraplar o gece şunu anladılar, ‘Bu halkın iradesine ipotek koyulamaz’. Bilsinler ki bir daha böyle bir şeye tenezzül edemeyecekler. Dileğimiz temennimiz bu yönde.

Kaynak: Vangölü TV


Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR