Memur-Sen Van İl Başkanı Uca; Bayrağı indirtmeyeceğiz 

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü münasebetiyle 15 Temmuz Şehitler Parkı'nda düzenlenen anma etkinliğinde açıklamalarda bulunan, Memur-Sen Van İl Başkanı Mehmet Ali Uca, 15 Temmuz darbe gecesinde Türkiye Cumhuriyeti Devleti halkan

Van 17.07.2020 12:20:05 0
Memur-Sen Van İl Başkanı Uca; Bayrağı indirtmeyeceğiz 
Tarih: 01.01.0001 00:00

İKİNİSAN  GAZETESİ ÖZEL

Memur-Sen Van İl Başkanı Mehmet Ali Uca, anlamlı gecede yaptığı açıklamada, Bedir’den Uhud’a, Uhud’tan Malazgirt’e, Malazgirt’ten Çanakkale’ye, Çanakkale’den 15 Temmuz’a kadar şehadet şerbetini içen bütün şehitleri rahmetle, gazileri ise minnetle andığını belirtti. 

“BAYRAĞI İNDİRTMEDİK, İNDİRTMEYECEĞİZ”
Başkan Uca, açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi; “4 yıl önce hain bir darbe girişimi bizi mahzunlandırdı. Ama vatandaşlarımızın göstermiş olduğu büyük cesaretle bizler cesaret kazanmış olduk ve o gece Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde bizlerde cesaret kazanarak o hain darbe girişimini bertaraf ettik. Bertaraf ederken de tabi ki bazı meşakkatli durumlarla karşılaştık. Bazı sıkıntılarla karşılaştık ve o hain darbe girişimini bertaraf ettik. Bu uğurda 251 kardeşimiz şehit oldu. Bizler bu mücadelede bayrağımızı indirtmedik, bu vatanın, bu milletin üzülmesine izin vermedik. Şair Abdurrahim Karakoç ne güzel diyor; Bir ateş yakılır, sönmez bir daha, bu bayrak gönderden inmez bir daha. Evet, bu mücadelemizle o bayrağı indirtmedik, indirtmeyeceğiz. Yine şairimiz; bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer üstünde ölen varsa vatandır diyerek aslında bir anlamda bunu da anlamlandırmış oluyor. Ben Bedir’den Uhud’a, Uhud’tan Malazgirt’e, Malazgirt’ten Çanakkale’ye, Çanakkale’den 15 Temmuz’a kadar şehadet şerbetini içen bütün şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyorum.”


Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR