Muhtarlar Günü Van’da büyük bir coşkuyla kutlandı

19 Ekim ‘Muhtarlar Günü’ Van’da coşkuyla kutlandı. Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, ‘Muhtarlar Günü’ nedeniyle 13 ilçenin yaklaşık 693 mahalle muhtarları ile bir araya geldi.

Van 20.10.2021 02:07:20 0
Muhtarlar Günü Van’da büyük bir coşkuyla kutlandı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Etkinlikte konuşan Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez,” “Cumhurbaşkanımız muhtarlarla buluşmaya karar verdiği zaman birçok kişi, 'Siz bu ülkeyi muhtarlarla mı yöneteceksiniz?' diye eleştirdi. Daha sonra o eleştiri yapanlar dahil herkes toplumla iletişim halinde olan muhtarlarla buluşmaya başladı. Cumhurbaşkanımız, muhtarların toplumda, kamu yönetiminde daha ciddiye alınması için talimatlar verdi. Belediyelerde muhtar daire başkanlıklarının, valiliklerde muhtarlarla ilgili birimlerin kurulması, bir vali yardımcısının muhtarlarla görevlendirilmesi, Muhtar Bilgi Sistemi'nin kurulması, tüm taleplerin elektronik ortamda alınması, muhtarlarımızın tüm idareciler tarafından muhatap alınması, dinlenmesi konusunda neredeyse bir çığır açıldı. Cumhurbaşkanımıza ve İçişleri Bakanımıza muhtarların toplumdaki farkındalığını ve statüsünü artırmak için yaptıkları tüm hizmetlerden dolayı muhtarlar adına şükranlarımı sunuyorum” dedi.
AK Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas ise "Bugün Türkiye geneli muhtarlar günü kutlanıyor. Muhtarlar bizim için çok önemli. Şuan genel olarak muhtarlarımızın taleplerini, köy yolları, parke taşı, içme suyu ve hayvanlar ve tarım arazileri için su. Bu yıl kuraklıktan dolayı ciddi sıkıntı yaşandı. Sel felaketi depremler oldu. Buna rağmen hiçbir zaman AK Parti iktidarı, teşkilatları, vekilleri muhtarlara kesinlikle sırt çevirmedi. Muhtarlarımızın taleplerini gerekli mercilere iletiyoruz. Kurumlarımız tamamıyla çalışıyor” diye konuştu.
Etkinlik; Dengbej Metin Barlık ve ses sanatçısı Elif Abalı’nın müzik dinletisiyle devam etti. Program, muhtarların halay çekip eğlenmesiyle son buldu.
Etkinliğe Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, AK Parti Van Milletvekili Arvas, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Bekmez, İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Fatih Çelikel, İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili İhsan Emre Aydın, Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, Çaldıran Belediye Başkanı Şefik Ensari, AK Parti İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, genel sekreter yardımcıları ve daire başkanları ile muhtarlar katıldı. Muhtarların 19 Ekim muhtarlar gününde Vangölü  TV'ye yapmış oldukları önemli konuşmalar ve tüm detaylar Çarşamba günü saat 22.00'da Vangölü TV  Sahipsiz Mikrofon programında olacak
Kaynak: Vangölü TV


Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR