Murat Çevik: Vanspor Başkanı Yenitürk kimse benden hesap soramaz diyor

Vanspor Futbol Kulübü’nde 8 Ağustos’ta yapılacak olan olağan kongre öncesi başkanlığa aday olduğunu açıklayan Vanlı İşadamı Murat Çevik, Vanspor’u A.Ş. yapma gibi bir durumlarının söz konusu olmadığını belirterek, Servet Yen

Van 6.08.2020 12:59:08 0
Murat Çevik: Vanspor Başkanı Yenitürk kimse benden hesap soramaz diyor
Tarih: 01.01.0001 00:00

İKİNİSAN  GAZETESİ ÖZEL

Basın mensuplarıyla bir araya gelen ve hakkındaki iddialara cevap veren Vanspor Futbol Kulübü Başkan Adayı Murat Çevik önemli açıklamalarda bulundu. Geçtiğimiz günlerde bir araya geldikleri Servet Yenitürk’ün çok argo ve küfürlü kelimeler kullanarak, kimsenin kendisinden hesap soramayacağını belirtti.

Başkan Adayı Çevik, seçimi kazanmaları ve önlerindeki engellerin kaldırılmaması halinde, bırakıp gireceklerini belirtti. Vanlıların Vanspor’a sahip çıkmadığını belirten Çevik, seçilmeleri halinde Van’daki amatör lig takımlarına önemli katkılar sunacaklarını söyledi.

Başkan seçilmesi halinde harcayacağı paraları Servet Yenitürk gibi ileride kulüpten talep etmeyeceğini söyleyen Başkan adayı Çevik, Servet Yenitürk’ün bu memlekete yaptığı en büyük iyiliğin kendisini yönetime alması ve Vanlılarla tanıştırması olduğunu belirtti.

“SERVET BEY HACZİ KALDIRMAZSA BİZDE BIRAKIP GİDERİZ”
Vanspor’u kesinlikle A.Ş. yapmayacaklarını ve buna ihtiyaçlarının olmadığını belirten Çevik, “Benim geçmişim ortadadır. Vanspor’u A.Ş. yapmıyoruz. Kendime göre bir gücüm var ve o gücümü Vanspor’da kullanmak istiyorum. Servet Yenitürk’ün söylediklerine ihtiyacım yok. Vanspor’u A.Ş. yapmamız kesinlikle söz konusu değildir. Ben Vanspor’u A.Ş. yapamam ama Servet Bey yapabilir. Böyle bir şey söz konusu değildir. Bu sıkıntılı durumda seçildiğimiz zaman yine Servet Beye gideceğiz. Gelip önümüzü açmasını isteyeceğiz. Önümüzü açmazsa artık bu ilin Valisi, halkı, taraftarı, işadamları var. Eğer bunlarla beraber Servet Bey haczi kaldırmazsa bizde bırakıp gideriz. Çünkü bu durumda bizim yapabileceğimiz bir şey yok. Servet Bey haczi kaldırmadığı müddetçe kimsenin bir adım atma şansı yoktur. Şuanda haciz belgesi elimizde var. 5 milyon 590 bin liralık bir haciz var. SSK borcu 2 milyon 200 bin TL’dir. Servet Bey kongrede bizi destekleyip, bize sarılması gerekiyor. Bu durum aksi halde mahkemelik olabilir” dedi.

“SERVET YENİTÜRK, VALİ BEYİN DIŞINDA KİMSE BENDEN HESAP SORAMAZ DEDİ”
Bütün yöneticilerin Servet Yenitürk’ten korktuğu için sustuğunu belirten Çevik, “Yöneticiler olarak bizimde eksikliklerimiz oldu. Ancak bütün yönetim ya saygınlığından yâda Servet beyden korktuğu için sustu. Kimse bana destek vermedi. Servet bey kesinlikle bize danışmadı. Servet Yenitürk kim benim kadar ortaya para koymuşsa ancak ona hesap veririm diyor. Geçtiğimiz gün bir araya geldiğimizde de ben kimseye hesap vermem dedi. Küfürlü konuştu. Vali beyin dışında kimse benden hesap soramaz dedi. Vanlılar kendilerine sahip çıkmıyor. Başkası gelip Van’da milletvekili oluyor, başkası gelip burada yiyip, içip gidiyor ve Van’ı perişan ediyor, Vanlılarda bunlara hizmetçilik yapıyor. Biz birbirimize sahip çıkmalıyız. Hesabı sizler soracaksınız. Yönetimdeki bazı arkadaşlar bir daha ki dönem tekrar yönetime girmek için Servet Beye hesap sormayıp, dost olmaya çalışıyor. Servet Beye teşekkür ediyorum ki benim gibi birini getirip Vanspor’a kazandırdı. Onun Vanlılara yaptığı en büyük iyilik Murat Çevik’i yönetime koyması ve Vanlılarla tanıştırmasıdır” ifadelerini kullandı.  

“SERVET BEYE NAKİT PARA VERME ŞANSIMIZ YOK”
Vanspor kulübünün sadece adının olduğunu söyleyen Çevik, “Vanspor’un adı var ama kulübü yok. Şuanda bu toplantıyı kendi tesislerimizde yapmamız gerekirken, bir düğün salonunda yapıyoruz. Tesisler şuanda kapalı, çimler kuruma noktasına geldi. Bizim şuanda Vanspor’un vergi ve SSK borçlarını kapatabilecek gücümüz var ve yönetimdeki arkadaşların destekleriyle 22 tane futbolcu transfer etmemiz gerekiyor. Yeniden bir takım kurulacak. Servet beye nakit para verme şansımız yok. Servet bey 5.5 milyonu yiğit gibi, aslanlar gibi, kendisine yakışır bir şekilde, Vanlılara yakışır bir şekilde, Vanlılara bir ağabeylik yapsın. Şuanda Türkiye’de birçok kişi Servet beyi tanıyorsa, Vanspor’un sayesindedir. 5.5 milyonda fedakârlığı olsun. Servet beyin bu 5.5 milyonu Vanspor’a kullandığını nereden bileceğiz. Vanspor için düzenlenen yardım gecesinde Oktay Ukay tarafından karar defteri getirilerek, Servet Yenitürk 3 milyon harcamış, karar almış ve bunları bütün yöneticilere imzalat demiş. Ben bu paranın nereye harcadığını görmediğim için imza atmadım” diye konuştu.

“HER ŞEYİ KALEM KALEM VAN HALKIYLA PAYLAŞACAĞIZ”
1 milyon 280 bin kişinin hakkına girmek kimsenin hakkı olmadığını belirten Çevik, “Kimsenin hakkına girmeyiz. 1 kişinin hakkına girersek, beşeriz deriz ama 1 milyon 280 bin kişinin hakkına girmek kimsenin hakkı değil. Bunun için eğer biz kazanırsak her ay düzenli bir şekilde billboardlarda gelir giderlerimizi açıklayacağız. Her şeyi kalem kalem Van halkıyla paylaşacağız. Tüm paralar banka aracılığıyla çıkacak. Cumartesi günü Servet Bey veya yönetiminden biri aday olup kazanırsa, bundan sonraki süreçte Vanspor’a destek vermem. Fakat başka bir aday çıkıp kazanırsa, herkesin huzurunda söz veriyorum; destek olacağım. Beni listesinin sonuna da yazarsa yine destek olurum” dedi. 

“ERCİŞSPOR’U ALLAH NASİP EDERSE SENEYE 3. LİG’DE GÖRECEĞİZ”
Ercişspor ile alakalı güzel çalışmalarının olduğunu belirten Çevik,  “Ercişspor bu yıl Bal Ligi’nde mücadele edecek. Biz arkadaşlarımızla bir araya geldik. Ercişspor’a 1 milyon civarında bir para lazım. Allah nasip ederse onu da temin ediyoruz ve o para hazır. Yönetimde hazır. Erciş Vakfımızla birleştirip Ercişspor’u Allah nasip ederse seneye 3. Lig’de göreceğiz. Bunun sözünü veriyoruz. Van’a bağlı 13 tane ilçe var. Bu 13 ilçenin bütün amatör takımlarının ne ihtiyacı varsa onları gidermek için mücadele edeceğiz. Gücümüz nispetinde maddi, manevi onların yanında olacağımıza söz veriyorum” diye konuştu.

“BEN SEÇİME ASLANLAR GİBİ GİRERİM”
Servet Yenitürk’ü samimi görmediğini ve kendisine inanmadığını söyleyen Çevik, “Servet Yenitürk, beni samimi bulmadığını söylemiş. Kendisi eğer samimi olsa kendi şirketinin üzerine kredi çekip getirip bunu TFF’de Vanspor hesabına icra koydurmaz. Hangi futbol takımında başkan gidip kredi çekmiş ve getirip takımın üzerine haciz koydurmuş. Bunu göremezsiniz. Bende bu konuda Servet Yenitürk’ü samimi görmüyorum ve kendisine güvenmiyorum. Vali bey bizi çağırsın desin ki Murat Bey sen git SSK ve Vergi borcunu kapat gel, Servet Bey sende git bu haczi kaldır desin. Ben söz veriyorum bunu bir saat içinde yapacağım. Servet Bey bana git SSK ve Vergiyi öde daha sonra gel seçime gir diyor. Bunu benim külahıma anlatsın. Ben seçime aslanlar gibi girerim. Eğer seçimi kazanırsam o zaman gereken işlemleri yaparım. Eğer anlaşırsak sizin huzurunuzda Eskişehir’de bulunan ve ruhsatı olan arsamı bu borcu karşı ona vereceğim” ifadelerini kullandı.

“YÖNETİMİMİZ ÇOK ÖNEMLİ ŞAHISLARDAN OLUŞACAK”
Başkan seçilmesi halinde harcadığı parayı ileride Servet Yenitürk gibi kulüpten talep etmeyeceğini söyleyen Çevik, “Başkan seçilirsem, bir dahaki seçimde Servet Bey gibi kulübe harcadığım paranın 1 kuruşunu talep etmeyeceğim. Ben Vanlılara, işadamlarına başvurarak takımımı kuracağım ve yoluma devam edeceğim. Vanspor’u 2 yıl içerisinde bütün servetimi harcasam ve Süper Lig’e de çıkarsam, 1 kuruş geri talep etmeyeceğim. Eğer Vanspor başkanlığına seçilmezsem, büyük bir heyecanla, büyük bir destekle Ercişspor’un yanında olacağız. Maddi ve manevi Ercişspor’un yanındayız. O takımın çaycılığını dahi bana verseler yapmaya hazırım. Yönetimimiz çok önemli şahıslardan oluşacak. İzmir, İstanbul, Bursa, Ankara ve Van’da yöneticilerimiz olacak. %50’si Van’dan, %50’si Van dışından olacak. As başkanımız kesinlikle Vanlılardan biri olacak. Vanspor hakkında hayırlısı neyse o olsun” diyerek sözlerini tamamladı.


Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR