Van Mutfak Gurme fuarı görkemli geçti

Van Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde Van'da ilk kez düzenlenen Van Mutfak ve Yöresel Ürünler Gurme Fuarı sona erdi.

Van 18.09.2023 11:52:00 0
Van Mutfak Gurme fuarı görkemli geçti
Tarih: 18.09.2023 11:53

Van Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde Van'da ilk kez düzenlenen Van Mutfak ve Yöresel Ürünler Gurme Fuarı sona erdi. Görkemli geçen fuara Van'ın yanı sıra Ankara, Trabzon,  Erzurum, Hakkari, Diyarbakır ve Sivas'tan 39 firma katılırken, vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Van Expo Fuar ve Kongre Merkezi'nde 15-17 Eylül tarihleri arasında düzenlenen Van Mutfak ve Yöresel Ürünler Gurme Fuarı büyük ilgi gördü. 27 yerel 39 firmanın katıldığı fuarda katılımcılar yöresel ürünlerini sergiledi. Fuara katılan firmalar ziyaretçilere çeşitli ikramlarda bulunurken, vatandaşların alışverişi katılımcıları memnun etti.

Fuara katılan Vanlı firmalar Coğrafi İşaret Tescili Alan Ürünlerimiz Sengeser, Ayran Aşı, Tandırda Van Balığı, Kavut, Murtuğa, Kürt Köftesi, Keledoş, Otlu Peynir, Van Pastası, Savatlı Gümüş İşlemeciliği ürünlerini sergiledi.

Bu yıl ilki düzenlenen Van Mutfak Gurme Fuarında TAŞPAKON, DOĞAPAFED ile Van Aşçılar ve Pastacılar Derneği tarafından Yemek Yarışması düzenlendi. Yarışmada birinci, ikinci ve üçüncü olan yarışmacılar ödüllendirildi.

Van Pedalşör Bisiklet Grubu ve Vangölü Aktivistleri Spor Kulübü üyeleri fuar kapsamında bisiklet turu düzenledi. Van Gölü Aktivistleri Derneğinden yapılan açıklamada “Van Pedalşör Bisiklet Grubu ve Vangölü Aktivistleri Spor Kulübü birleşme kararından sonraki ilk farkındalık çalışmamıza Van Gurme Mutfak Fuarı ile start verdik. 15-17 Eylül tarihleri arasında yapılan Van Gurme Mutfak Fuarı, kültürel, ekonomik ve toplumsal bir öneme sahip olması ve Van’ımızın kimliğini şekillendirmesinden dolayı fuarı önemsiyor ve destekliyoruz” ifadelerine yer verildi.

Fuara Vali Ozan Balcı, Van İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, AK Parti eski milletvekili Abdulahat Arvas, Van TSO Başkanı Necdet Takva, SGK Van İl Müdürü Abidin Göksoy,  Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, Erzurum Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Yıldırım Hakan Oral,  Erzurum Ticaret Borsası Meclis Başkanı Yavuz Güney, Erzincan Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Akar, Sivas Ticaret Borsası Başkan Vekili Mikail Kurt, Sivas Ticaret Borsası Başkan Yardımcısı Bahadır Ekrem, Söke Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nejat Sağel, Bodrum Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut SerdarKocadon, Bodrum Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Akkaya, Bodrum Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Fatmanur Tuncer, Bodrum Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Arif Ceylan Sat,  Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Çintay, Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Özdemir, Van TSO Meclis Başkanı Turan Avcı, Milli Aşçı ve Gurmeler Sahrap Soysal, Öner Çulfaz ve Neclan Karakaş ve çok sayıda davetli katılmıştı.


Anahtar Kelimeler: Mutfak Gurme fuarı görkemli geçti

YAZARLAR