Nazmi Arıkan Özel Fen Bilimleri Kursu Müdürü Çelebi: Özel okullarda telafi eğitimleri başladı

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Van’da da koronavirüs salgını nedeniyle özel okullara verilen ara normalleşme süreciyle birlikte yeniden başladı. Özel okullarda öğrenciler koronavirüs tedbirleri kapsamında, hijyen ve sosyal mesafe kurallar?

Van 20.06.2020 15:48:04 0
Nazmi Arıkan Özel Fen Bilimleri Kursu Müdürü Çelebi: Özel okullarda telafi eğitimleri başladı
Tarih: 01.01.0001 00:00

İKİNİSAN GAZETESİ ÖZEL

16 Mart-31 Mayıs tarihleri arasında kapalı olan özel okullar, tüm Türkiye’de olduğu gibi Van’da da telafi eğitimine başladı. Öğrenciler, koronavirüs tedbirleri kapsamında, hijyen ve sosyal mesafe kurallarına göre yeniden eğitim almaya başladı. Koronavirüs kapmasında tüm kurallarla titizlikle dikkat ediliyor. 

Türkiye genelinde, koronavirüs salgını nedeniyle 14 Mart'tan itibaren resmi ve özel eğitim kurumlarında eğitime ara verilmesiyle özel eğitim merkezlerinde de öğrenciler kabul edilmeye başlandı. Uzun aradan sonra eğitim kurumlarına gelen öğrenciler, sosyal mesafe kuralına uyarak, eğitim alanlarına alınıyor.

“PANDEMİ KURALINA UYGUN ŞEKİLDE TELAFİ EĞİTİME BAŞLADIK”
Konuyla ilgili Van Postası Gazetesine özel açıklamalarda bulunan Nazmi Arıkan Fen Bilileri Özel Öğretim Kursu Müdürü Abdullah Çelebi, “Bakanlığın özel öğretim kurslarıyla ilgili açıklamalarından sonra 1 Haziran itibariyle velilerimizi okulumuza davet ettik. 4 Haziran’a kadar velilerimizden muvafakat dilekçesi aldık. 12. Sınıf ve mezun olan öğrencilerimize pandemi kuralına uygun bir şekilde telafi eğitime başladık. Sınıfları 10-12 kişilik tuttuk. Deneme sınavlarına başladık. Maske, dezenfektan ve sosyal mesafe kurallarına uyarak eğitimlerini sürdürüyoruz. Velilerimizde bu uygulamalarımızdan memnun kaldılar. Öğretmenlerimiz sınıflarda derslerini anlattılar. Sosyal mesafeye bağlı bir biçimde çalışmalar yapıldı. Önümüzdeki Çarşamba günü itibariyle YKS sınavından dolayı çalışmalarımız tamamlanmış olacak. Pandemi döneminde de yine EBA sistemi gibi bizimde EYS sistemi üzerinden eğitimlerimiz devam etti. YKS sınavına girecek olan tüm öğrencilere başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.


Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR