Nesibe Yılmaz ,“Van’da çalışma koşulları kadınlar için zor”

Vangölü TV Van halkının yararına olacak her türlü bilgiyi Van halkına aktarmaya devam ediyor.

Van 13.03.2022 00:36:13 0
Nesibe Yılmaz ,“Van’da çalışma koşulları kadınlar için zor”
Tarih: 01.01.0001 00:00

Özellikle kadınların aile ve toplum konularında daha bilinçlenmesi kendi değer ve sorumluluklarını bilmesi adına faaliyetlerini devam ettiriyor.
Vangölü TV ekranlarında yayınlanan Aile ve Toplum programı alanında uzman konukları ağırlayarak kadınları bilgilendirmeye devam ediyor. Aile ve toplum programının bu haftaki konusu kadınların iş hayatındaki durumu oldu.
Van’da çalışma koşullarının kadınlar için zor olduğunu söyleyen Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünde Kadın Biriminden Sorumlu İl Müdür Yardımcısı Nesibe Yılmaz,
“Çalışma koşulları zor bunu ilimiz adında söylemek isterim. Kadınların ayakta durabilmeleri için ekonomik özgürlükleri şart ama çalışma koşulları çok zor. Herkes devlet kurumunda çalışacak diye bir durum konusu değil. 
Özel sektöründe kadınların çalışma alanı için çok önemli bir alan ne yazık ki bu çalışma saatleri uygun değil. Çocuklarını kreşe bıraktıklarında saat 17’de almaları gerekiyor. Ancak o saatte çalıştıkları için alamıyorlar doğal olarak bir mağduriyet ortaya çıkıyor ”şeklinde ifade etti.
Kaynak: Vangölü TV


Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR