Özay İlhan, Van’da beton değil, çiçek ve ağaç kokuları olmalı!

Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan, kentteki sorunlarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Van 8.09.2021 17:52:30 0
Özay İlhan, Van’da beton değil, çiçek ve ağaç kokuları olmalı!
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van’ın özellikle imar konusunda çok eksikliğinin olduğunu ifade eden İl Başkanı İlhan, “Bu şehrin alt yapı sorunları çözülmelidir. Fakat bugün yapılan işler yarın yeniden bozulup yapılmak zorunda kalınacaktır. Bu nedenle son 10 yılda emin olun şehir olarak en az 5-6 kez yol ve kaldırım çalışmasını şehir merkezinde yaptık. Ve mevcut durumda da yollarımız delik deşik çukurlar oluşmuş birçok kişinin aracında zarar vermekte bunun yanında kaldırımlarda zarar görmekte kalkan toz ve toprak insanların iş yerlerine veya oradan geçenlere rahatsız etmektedir.” Dedi. 
“VAN’IN İMAR PROBLEMİ VAR”
Çalışmalarımızı uzun vadeli planlarla yapmak zorundayız diyen İlhan,  “Van’ın 2011 depreminden bu yana hiçbir şekilde yapılmamış ve hayata geçirilmemiş bir imar problemi var. İmar probleminin çözümü ile çevre yolu probleminin çözümü ikisi bir arada yürütülmelidir. Bu kent yeniden Erek Dağından başlanarak özellikle altını çiziyorum adil bir imar uygulamasıyla yeniden yapılanmalıdır. Buna göre çevre yoluna çıkarılacak olan yollar ve caddeler belirlenmelidir. Şehrin konumu ve merkezi yeniden bir alana taşınmalıdır.” Şeklinde konuştu. 
“KİRA FİYATLARI UÇTU”
İlhan, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi;
“Bugün biz dar alana hapis edilmiş bir şehirde yaşıyoruz. Ve şehirde öyle bir noktaya gelmişiz ki özellikle son bir yıldır inşaat faaliyetlerinin artması, belediyelerinin ruhsat uygulamaları imarının durdurulması ve kira fiyatları uçmuş durumdadır. Bugün 2 bin, 3 bin liraya kira Van’da sıradan hale gelmiştir. Bir kişinin bu fiyatlarda ev tutması ne demek oluyor bunu oturup düşünmemiz lazım. Bu durum şehrin hakikaten kötü yönetildiğinin göstergesidir.  Van yerel anlamda ve merkezi anlamda kötü yönetilmektedir.”
“CADDELERDE AĞAÇ VE ÇİÇEK KOKULARI OLMALI”
“Elbette ki şehrin alt yapı sorunları çözülmelidir. Fakat bunun belli bir plan programla dâhilinde bir yerden başlanarak kademeli olarak devam etmesi gerekmektedir. Bir işi yapmanın yolu ve yordamı belidir. Eğer biz kalkıp Maraş caddesinin yeşilliğini heba edip beton döküyorsak bu yaptığımız işin bariz bir şekilde nasıl kötü yapıldığının göstergesidir. Bizim itirazımız bunlaradır. Bu şehir bizimdir bu şehirde yürüyen insanlar sokaklarında pırıl pırıl caddeler de yürümeli ve nefes almalıdır. Çiçek ve ağaç kokuları olmalıdır. Bizim derdimiz yaşayacağımız sonu belli olmayan ömrü dost doğru bir şekilde yaşamaktır o yüzden yaşanabilir şehirleri inşa etmek bizim asıl gündemimiz olmalı.” 

Kaynak: Vangölü TV


Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR