Pandemiye rağmen Van caddeleri tıklım tıkım

Van'da normalleşme süreciyle birlikte vaka sayıları gün geçtikçe artarken, sokak ve caddelerde ise yoğun kalabalık yaşanıyor. Van caddelerinde sosyal mesafe kuralları hiçe sayılırken, bazı vatandaşların umursamaz davranışları hay

Van 13.10.2020 17:02:50 0
Pandemiye rağmen Van caddeleri tıklım tıkım
Tarih: 01.01.0001 00:00

İKİNİSAN GAZETESİ ÖZEL

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Van’da da Haziran ayı itibariyle kontrollü normalleşme sürecine girilirken, tedbirlerin elden bırakılmasıyla vaka sayıları pik yaptı. Haziran ayından sonra her geçen gün vaka sayılarının arttığı Van’da caddeler tıklım tıklım dolu.

Tüm uyarılara rağmen, alınan tedbirlere rağmen Van caddeleri tıklım tıklım dolu. Bazı vatandaşların umursamaz tavırları ise endişelendiriyor. Geçtiğimiz haftalarda Van’a gelen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Van için acı reçeteyi açıklamıştı. Bunun akabinde Van İl Hıfzıssıhha Kurulu yeni kararlar almaya başladı.

Van’da koronavirüsün yayılmaması için her gün yeni tedbirler alınırken, bazı vatandaşların sorumsuzca davranması hayrete düşürüyor. Sosyal mesafe kuralının hiçe sayıldığı Van’da koronavirüs caddelerde kol geziyor.

Dünyayı tehdit eden ve büyük çapta sıkıntılara neden olan Koronavirüs Van’da can almaya devam ederken, koronavirüs salgınında hayatını kaybedenlerin sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor.

Van’da son zamanlarda vakalarda ciddi anlamda artış yaşanırken, Vanlıların sosyal mesafe, dezenfektan ve maske kuralına uymamaları vakaların her geçen gün artmasına neden oluyor.


Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR