Şemsettin Bozkurt'tan yerel yönetimlere ulaşım, kaldırım ve otopark çağrısı

Van’da başlıca trafik sorununa değinen ve buna yönelik çözümleri sıralayan VOSİAD Başkanı Şemsettin Bozkurt, tramvayın kent ulaşımı için ne derece gerekli olduğunu aktardı.

Van 28.08.2019 17:16:29 0
Şemsettin Bozkurt'tan yerel yönetimlere ulaşım, kaldırım ve otopark çağrısı
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Van OSB 10.Dönem Başkanı olan ve VOSİAD Başkanı Şemsettin Bozkurt, Van’da trafik sorununa neden olan konular hakkında değerlendirmelerde bulundu. Bozkurt, başta ulaşımı rahatlatacak tramvay projesi olmakla bilirlikte kaldırım düzensizliği, otopark sorunu gibi konulardaki değerlendirmelerini sosyal medya hesabından paylaştı.

TRAMVAYI GETİRENİN ADI ALTIN HARFLERLE YAZILIR
Tramvay projesi ile Van’da ulaşımın daha modern ve ucuz olacağını, aynı zamanda tramvayı Van’a getirenin adı altın harflerle yazılacağını vurgulayan Bozkurt, “Van’a Tramvay projesi hayalimiz ve diğer hayallerimiz canlıdır. Öncelikle Van’ın kent kimliğine yaraşır bir tramvay projesini Van’a kazandıranların adı tarihe altın harflerle yazılır. Çünkü demiryolu medeniyettir, demiryolu hızdır ve demiryolu en ucuz ulaşım aracıdır. Tamam, hadi anladık tramvay projesi gibi projeler ağır projelerdir. Zaman alır vs. Allah aşkına Van’ın bu trafik keşmekeşliğine Van’ın bu görüntü kirliliğine ufak dokunuşlarla bulunabilecek çözümler neden devreye konulmaz? Bunu anlamış değilim” şeklinde konuştu.

KALDIRIM YÜKSEKLİĞİ VAN’A YAKIŞMIYOR
Kaldırımların gerekli standartlara uyulmadan gelişi güzel yapıldığını aktaran Bozkurt, “Medeni şehirlerde kaldırımlar yüksek olmaz. Van’ın Cumhuriyet, Maraş vb. prestijli caddelerindeki orta refüjler kaldırılıp parkomat sistemi iptal edilerek caddelerdeki sağlı sollu park sistemi kaldırılırsa hem ulaşım sorunu hem de ciddi bir görüntü kirliliği ortadan kalkar” dedi.

OTOPARK SORUNU KATLI OTOPARKLARLA ÇÖZÜLÜR
Van’da önemli bir trafik sorunu yaratan otopark sorunun yapılacak katlı otoparklarla çözüleceğine dikkat çeken Bozkurt, “Van merkezde bununla birlikte çok ciddi bir otopark sorunu var. Mutlaka şehir merkezindeki birkaç noktada katlı otoparklar hayata geçirilmeli ve bu sorunlar acil çözüme kavuşturulmalı” şeklinde ifadelere yer verdi. 

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR