Sokağa çıkma yasağı öncesinde ekmek kavgası VİDEO İZLE

İçişleri Bakanlığı tarafından ilan edilen 2 günlük sokağa çıkma yasağı öncesinde ekmek kuyruğunda kavga çıktı.

Van 11.04.2020 12:48:07 0
Sokağa çıkma yasağı öncesinde ekmek kavgası VİDEO İZLE
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

İçişleri Bakanlığı tarafından ilan edilen 2 günlük sokağa çıkma yasağı öncesinde evlerinden sokağa çıkan Vanlılar fırınlarda ve marketlerde uzun kuyruklar oluştur. 

Bugün itibariyle saat 24.00'de yürürlüğe girecek olan sokağa çıkma yasağı, 12 Nisan 2020 Pazar günü saat 24.00'e kadar 2 gün süreyle uygulanacak. 

Sokağa çıkma yasağının ilanı ile birlikte Vanlılar sokağa akın etti. Sokağa çıkma yasağı ilanı ile panikleyip fırınların ve marketlerin önünde uzun kuyruklar oluşturan Vanlılar, ihtiyaçlarını gidermeye çalıştı. 

EKMEK KUYRUĞUNDA KAVGA
Sokağa çıkma yasağından sonra ekmek ve diğer ihtiyaçlarını almak için sokakları dolduran vatandaşlar, başta İstanbul olmak üzere Türkiye'nin bir çok ilinde gergin anların yaşanmasına ve kavgaların çıkmasına neden oldu. Van'da da Eski Araştırma Hastanesi civarındaki bir fırının önünde bekleyenler, nedeni belli olmayan bir gerginliğin ardından tekme tokat bir birine girdi. Çevredekilerin de karışması üzerine büyüyen kavga adeta meydan savaşına döndü. 

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI TÜM TEDBİRLERİ  BİR ANDA YOK ETTİ
Türkiye genelinde ve Van'da korona virüs salgını ile mücadele kapsamında alınan tüm tedbirler, sokağa ilan edilmesinin ardından ihtiyaçlarını gidermek için market ve fırınlara gidenler tarafından yok edildi.

Sokağa çıkma yasağı paniği ile market ve fırınlara akın edenler, korona virüsü unutup alışveriş yapma telaşına düştü. Sosyal mesafenin, Temas etmeme ve maske takma kuralının tamamen ortadan kalktığı fırınlar ve marketler, korona virüsün yayılmasına davetiye çıkardı.

Daha sonra yayınlanan istisnalar açıklamasının, sokağa çıkma ilanı ile birlikte yapılmaması, ilan sonrası oluşan paniğin korona virüsün kısa sürede yayılmasına neden olduğu şeklinde yorumlandı.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR