Sokağa çıkma yasağını esnaf kaldıramaz

ASKON Van Şube Başkanı Şeref Gültepe koronavirüs sürecinde en çok zarar gören sektörlerin durumunu değerlendirdi. Van Postası Gazetesi’ne konuşan Şeref Gültepe esnafların tekrar bir sokağa çıkma yasağını kaldıramayacağını söyl

Van 2.09.2020 17:57:44 0
Sokağa çıkma yasağını esnaf kaldıramaz
Tarih: 01.01.0001 00:00

İKİNİSAN GAZETESİ ÖZEL

ASKON Van Şube Başkanı Şeref Gültepe, bu süreçte sokağa çıkma yasağı tekrar gelirse esnafların çoğunun bunu kaldıracak durumda olmadığını belirtti.

“GELİR KAYNAĞI OLMAYAN İNSANLARI EVDE TUTAMAZSINIZ”

Vakaların artmasıyla tekrar gündeme gelen sokağa çıkma yasaklarının esnaflar açısından kabul edilir bir durum olmadığına vurgu yapan Şeref Gültepe, “Bu süreçte sokağa çıkma yasağı tekrar gelirse esnaflarımızın çoğu bunu kaldıracak durumda değiller. Maddi geçim sıkıntısının fazla olduğu bir kentte yaşıyoruz. Gerek esnafımız gerekse halkımız bu durumdan oldukça muzdarip olacaklardır. Esnafın çek, kredi, eleman, SGK, vergi giderleri var. Bunların yanı sıra elemanlarının ve kendilerinin aile geçindirme sıkıntısı da var. Sokağa çıkma yasağı gelirse ciddi mağduriyet yaşanacaktır. Halkımız çalışmadan hayatını idame edemeyeceği için sokağa çıkma yasağı gibi bir durum büyük ekonomik sorunlara yol açacaktır. Sokağa çıkma yasağı bir çözüm olmayacağı gibi mağduriyete neden olacaktır. Elbette her şeyin başı sağlık diyoruz. Fakat gelir kaynağı olmayan insanları evde tutamazsınız” şeklinde konuştu.

“KİRACI ESNAF KİRA ÖDEME SIKINTISI ÇEKİYOR”  

Kentteki kiraların yüksek olduğunu belirten Vanlı işadamı ve aynı zamanda ASKON Van Şube Başkanı Şeref Gültepe, “Koronavirüs nedeniyle kentimizde en çok etkilenen sektörlerin başında turizm, otelcilik ve akabinde lokanta ve kafe sektörleridir. Bu sektörlerin olumsuz etkilenmesinden dolayı bunlara bağlı olarak işleyen iç piyasa çok ciddi bir şekilde zarar görmüştür. Aynı zamanda kentimizde kiraların yüksek olması nedeniyle de kiracı olan esnaf ciddi mağduriyetler yaşadı” ifadelerini kullandı.

“DÜĞÜNLERİN EKONOMİYE KATKISI OLSA DA KORONAVİRÜS RİSKİNİN YÜKSEK OLDUĞU YERLERDİR”

Açıklamalarının devamında Gültepe düğünlerin riskli olduğunu dile getirerek, “Düğünlerin yapılması kentimize ekonomik olarak çok büyük katkı sağlasa da koronavirüse çok ciddi anlamda davetiye çıkartmaktadır. Virüsün yükselmesine ciddi oranda sebep oluyor. Bunu yaşayıp bizzat şahit oluyoruz. Düğüne katılan virüslü bir hasta orda bulunan onlarca kişiye çok kısa sürede bulaştırıyor. Düğünlere bu süreçte izin verilmemeli veya ciddi önlemler ve denetimler alınarak yapılmalıdır” dedi.


Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR