Suç bastırmak isteyen HDP’nin Van’daki eylem girişimi polise takıldı

Evlatları HDP aracılığı ile PKK terör örgütüne kaçırılan anneler, Van’da evlatlarını HDP’den istiyor. Van annelerinin ses getiren bu mücadelesi karşısında suç bastırmak isteyen HDP yöneticilerinin Cumhuriyet Caddesi’nde basın a

Van 22.04.2021 18:23:18 0
Suç bastırmak isteyen HDP’nin Van’daki eylem girişimi polise takıldı
Tarih: 01.01.0001 00:00

İKİNİSAN GAZETESİ ÖZEL 

Diyarbakır’da başlayan Van’ın da aralarında bulunduğu bir çok şehirde başlayan, evlatları HDP aracılığı ile PKK terör örgütüne kaçırılan annelerin, evlatlarını HDP’den istemeleri için yaptıkları oturma eylemlerine karşı, suç bastırmak isteyen HDP yöneticileri toplumu çeşitli girişmlerle provake etmeye devam ediyor.

Van Milletvekili Murat Sarısaç öncülüğünde kalabalık bir grup ile Cumhuriyet Caddesi’nde bugün saat 14.30’da basın açıklaması yapma bahanesi ile eylem yapmak isteyen HDP’li yöneticilere polis müsaade etmedi.

Van Valiliğinin 19/04/2021 tarihinden geçerli 03/05/2021 tarihi de dahil olmak üzere 15 gün süreyle bazı eylem ve etkinlikler yasaklama kararı gereğince HDP’li grubu uyaran polisin uyarısını dikkate almayan HDP’li grup sokak aralarına dağılarak eylem yapmak istedi.

Eylem yapmakta ısrar eden ve polisin uyarısını dikkate almayan, toplumun huzurunu bozan, grubu proveke ederek kargaşa çıkarmaya çalışan bazı kişiler polis tarafından gözaltına alındı.

Polisin eylem yapmak isteyen HDP’li yöneticilere müsaade etmemesi üzerine, eylem yapamayacağını anlayan grup HDP il binasına doğru ilerledi.


Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR