TOBB Nefes Kredisi ile Vanlı KOBİ’lere 15 Milyon TL kaynak

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve Denizbank işbirliği ile Nisan ayı itibariyle başlatılan "TOBB Nefes Kredisi" kapsamında Vanlı KOBİ’lere 15 Milyon TL kaynak sağlandı.

Van 29.07.2020 15:57:37 0
TOBB Nefes Kredisi ile Vanlı KOBİ’lere 15 Milyon TL kaynak
Tarih: 01.01.0001 00:00

İKİNİSAN GAZETESİ ÖZEL

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) geçtiğimiz yıllarda 6 defa gerçekleştirdiği KOBİ finansman projesi “TOBB Nefes Kredisi” kapsamında Denizbank aracılığıyla Vanlı KOBİ’lere 15 Milyon TL kaynak sağlandı.

TOBB ve 365 oda borsanın tüm kaynaklarının bir araya getirilmesiyle oluşturulan Nefes Kredisi’nde 2020 yılı tamamen ödemesiz ve ödemeler yıllık %7,5 faiz ile 2021’de aylık eşit 12 taksitle yapılacak. Kredi’de üst limit illere göre 50 bin ila 100 bin TL arasında değişiyor.

“TÜM PROJELERDE HEP ÖN SAFTA YER ALDIK”
Konuyla ilgili Van Postası Gazetesi’ne özel açıklamalarda bulunan Denizbank Başkent 2. Bölge Müdürü Ahmet Kurtoğlu, “Ekonomimizi ayakta tutan, istihdamın, üretimin, ihracatın yükünü sırtlayan KOBİ’lerimizin yanındaki güç olmak amacıyla, piyasa şartlarına göre daha uygun faiz oranlarında gerçekleşen tüm projelerde hep ön safta yer aldık. Aynı gemide olduğumuzun bilinciyle bu desteği ülkemize karşı sorumluluğumuz olarak görüyoruz” şeklinde konuştu.

“AKTARDIĞIMIZ KAYNAK 15 MİLYON TL’YE YAKLAŞTI”
Vanlı KOBİ’lere 15 Milyon TL’ye yakın bir kaynak kullandırdıklarını belirten Kurtoğlu, “Nefes Kredisi’nin başladığı Nisan ayından bu yana Doğu Anadolu Bölgesi’nin önde gelen ekonomilerinden Van ilimizde toplamda 6 şubemizle KOBİ’lerimize yönelik kullandırımlarımızı gerçekleştirdik. Bugün itibariyle aktardığımız kaynak 15 Milyon TL’ye yaklaştı. Projede iş birliği içerisinde olduğumuz Van Ticaret ve Sanayi Odası, Van Ticaret Borsası ve Erciş Ticaret ve Sanayi Odası ile karşılıklı görüş alışverişi ile süreci en verimli şekilde devam ettirmekteyiz. Kampanyanın hayata geçmesinde emeği geçenlere bir kez daha teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.


Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR