Van TSO 1. Meslek Grubu seçim tarihi açıklandı mı?

Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) seçimlerinde sonuçları iptal edilen 1. Meslek Grubu olarak bilinen Tarım ve Hayvancılık grubu seçimlerinin ne zaman yapılacağı merak ediliyor.

Van 4.11.2022 19:39:00 0
Van TSO 1. Meslek Grubu seçim tarihi açıklandı mı?
Tarih: 04.11.2022 19:40

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

22 Ekim 2022 Cumartesi günü yapılan Van Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerinde 9 grupta Mavi Liste Adayı Necdet Takva kazanırken, 10 grupta ise Beyaz Liste Adayı Zahir Kandaşoğlu kazanmıştı.

Beyaz Liste Adayı Zahir Kandaşoğlu’nun Van TSO seçimlerinden zaferle çıkması üzerine, Mavi Liste Adayı Necdet Takva, 1. Grup seçim sonuçlarına itiraz etmiş ve İpekyolu İlçe Seçim Kurulu itirazı kabul edip seçimlerin yenilenmesi kararı vermişti.

Beyaz Liste Adayı Zahir Kandaşoğlu tarafından aynı gerekçelerle 1 ila 4 oy farkı ile kazanılan gruplardaki seçim sonuçlarına yapılan itiraz, İpekyolu İlçe Seçim Kurulu tarafından reddedilmişti.

Van’ın gündemi tartışmalı hale gelen Van TSO seçimlerinde sahte oy kullanıldı iddiaları ile çalkalanmış, peş peşe açıklamalar yapılmıştı.

Van TSO ile ilgili tartışma konusu olabilecek yeni iddialar gündeme gelmeye devam ediyor.

Van TSO tarafından veya İpekyolu İlçe Seçim Kurulu tarafından resmi bir açıklama yapılmamasına rağmen Van TSO 1. Meslek Grubu olarak bilinen Tarım ve Hayvancılık Grubu seçimlerinin 15 Aralık 2022 Perşembe gününden sonra yapılacağı iddia ediliyor.

Kamuoyu 1. Grup seçimlerinin yapılacağı tarihin Van TSO tarafından resmi olarak açıklanmasını bekliyor.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Anahtar Kelimeler: . Meslek Grubu seçim tarihi açıklandı ?