Urartu Göz Merkezi önemli bir ihtiyaca cevap veriyor

Urartu Göz Merkezi Başhekimi Operatör Op. Dr. Baran Bari İlhan, bölgede önemli bir ihtiyaca cevap verdiklerini söyledi.

Van 2.07.2020 13:29:49 0
Urartu Göz Merkezi önemli bir ihtiyaca cevap veriyor
Tarih: 01.01.0001 00:00

İKİNİSAN  GAZETESİ ÖZEL

Bölgenin tek A sınıf kliniği olan Urartu Göz Merkezi’nde koronavirüs sürecinde de hastalar mağdur edilmedi. Urartu Göz Merkezi Başhekimi Operatör Op. Dr. Baran Bari İlhan, Van Postası Gazetesi’ne yaptığı özel açıklamada, pandemi sürecinde kurum olarak tüm önlemleri alarak hiç kapalı kalmadıklarını söyledi.

Bu süreçte personellerini işten çıkarmadıkları ve dönüşümlü esnek çalışmaya tabi tuttuklarını belirten Op. Dr. İlhan, Van’a, çevre illere ve ilçelere hizmet vermeye devam ettiklerini ifade etti.

“GENİŞ BİR HAVZAYA HİZMET VERİYORUZ”
Artık insanların Ankara, İstanbullara gitmelerine gerek kalmadığını belirten İlhan, “16 yıl önce Dr. Atilla Yazıcıoğlu beyle birlikte Urartu Göz Merkezi’ni açtık. 2 doktor olarak başladığımız yerde 6 göz hekimi ve 1 anestezi doktorunun olduğu göze dair lazerle göz çizdirmelerden göz nakline kadar her türlü operasyonların yapılabildiği, insanlarımızın artık Ankara, İstanbullara gitmelerine gerek olmayacak bir göz kliniği kurmuş durumdayız. Bu klinikleri a, b ve c diye sınıflandırıyoruz. En üst sınıf a’dır ve burası da a sınıf bir kliniktir. Çevre havzada da bu genişlikte ve bu donanımda tek klinik olması hem Van’a hem de çevre illere ve ilçelere hizmet veriyoruz. Kuzey Irak başta olmak üzere çevre ülkelere kadar geniş bir havzaya burada hizmet veriyoruz. Eksiden insanlarımız en ufak şeyde Ankara, İstanbul’a gitmek zorunda kalıyorlardı. Daha önce batıya gidip randevu bulmak, kalacak yer bulmak, kontrole gidince yine aynı sorunlarla karşılan insanlar artık bu tür sorunlarla karşılaşmıyor. Bu sorunun ilimizde çözülmüş olması ve 16 yıllık bir geçmişi olan bir kurum olması güzel bir şeydir. Bölgede de önemli bir ihtiyaca cevap veriyoruz” diye konuştu. 

“BU SÜREÇTE ÇALIŞANLARIMIZI DA MAĞDUR ETMEMEYE ÖZEN GÖSTERDİK”
Kurum olarak pandemi sürecinde tüm önlemleri üst seviyede tutarak kapalı kalmadıklarını belirten İlhan, “Şuan bütün dünyada ve ülkemizde etkisini gösteren bir pandemi süreci var. Bu ister istemez insanlarımızı da, kurumumuzu da etkiledi. Kurum olarak tüm önlemleri alarak bu süreçte hiç kapalı kalmadık. Her zamanki gibi hizmetimizi verdik. Bu süreçte ister istemez insanların gelememe durumları oldu. Bu anlamda doktor sayımızı azaltmak zorunda kaldık. Personelimizi işten çıkarmadık ama dönüşümlü esnek çalışmaya tabi tuttuk. Burada yaklaşık 32-33 insan çalışıyor. Bu anlamda burada bir istihdam da sağlıyoruz. Bu süreçte çalışanlarımızı da mağdur etmemeye özen gösterdik. Gelen hastaların da ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak her türlü önlemi alarak hizmetimize devam ettik. Şuanda da her türlü tedbiri alarak bütün ameliyatlarımızı yapmaktayız. Ekip olarak görevimizin başındayız. Tedbirlerimizi almak kaydıyla işimizi sürdürüyoruz. Çok kritik olan dönemde sadece acil operasyonlara yoğunlaştık” ifadelerini kullandı.


Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR