Vakaların yoğun olduğu illerde sokağa çıkma yasağı uygulanacak

Yaz mevsiminin bitimine doğru hızla artan vakalardan dolayı Eylül ve Ekim aylarında yeni kısıtlamaların geleceği bildirildi.

Van 3.09.2020 11:05:11 0
Vakaların yoğun olduğu illerde sokağa çıkma yasağı uygulanacak
Tarih: 01.01.0001 00:00

İKİNİSAN GAZETESİ ÖZEL

Mart ve Nisan aylarında uygulanan yasaklardan sonra vaka sayısında hızlı düşüşler yaşanmış ve salgın kontrol altına alınmıştı. Bu deneyimden yola çıkılarak yaz mevsiminin bitmesiyle kış tedbirleri adı altında Eylül Ekim aylarında yeni yasaklar uygulanacak.

Alınacak önlemlerle tamamen hayatı durdurmak yerine yoğunluğun azaltılıp kontrol altına alınması hedefleniyor. Sağlık Bakanlığı ve hükümet koronavirüste ikinci dalgaya karşılık Eylül-Ekim aylarına yönelik yeni planlamaları değerlendiriyor.

Yapılan toplantılar sonrası Mart-Nisan dönemindeki deneyimlerde faydalanılarak kontrollü bölgesel yeni kurallar konulacağı belirtiliyor. Ekim ayından beklenen olası vaka artışından önce vatandaşlarda duyarlılığın arttırılması gerekiyor.

Yaz tatilinin bitmesiyle Anadolu'dan büyük şehirlere dönüşlerin başlamasıyla birlikte İstanbul, Bursa, Kocaeli, Sakarya ve Yalova gibi illerde vaka sayılarında ciddi artış öngörülüyor. Bu kapsamda belirli yasaklar uygulanacak.

ÜNİVERSİTELERİN AÇILMASI GÜNDEMDE YOK

Eğitimde ise ilköğretimin açık olması, rahatsızlığı olan çocukların evde eğitim görmesi, üst sınıflarda ise sadece 8 ve 12. sınıfların okula gitmesine sıcak bakılıyor. Üniversitelerin açılması ise şu anda planlamalar arasında yer almıyor.


Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR