Vali Bilmez Vangölü TV'nin canlı yayınında Başkale'deki sel felaketini anlattı

Van Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez yayın hayatına yeni başlayan VANGÖLÜ TV’nin canlı yayın konuğu oldu. Vali Bilmez Başkale ilçesinde meydana gelen sel hakkında açıklamalarda bulundu.

Van 19.08.2021 20:12:16 0
Vali Bilmez Vangölü TV'nin canlı yayınında Başkale'deki sel felaketini anlattı
Tarih: 01.01.0001 00:00

26 köyde selin etkili olduğunu söyleyen Vali Bilmez, “Sembol olarak en çok etkilenen Esenyamaç mahallesi oldu. Yetkililerin uyarılarına dikkat edilmesi halinde büyük bir felaketten dönüldü. Çünkü o köyde 35 bin civarında küçükbaş hayvan bulunuyordu. Uyarılar sayesinde sadece 1 kişi sele kapıldı oda köylüler sayesinde kurtarıldı” dedi.

 “DERE YATAĞINA YAPILAN EVLER KÖYE BÜYÜK ZARAR VERDİ”

“Dere yatağına yapılan evler köye büyük zarar verdi. O yüzden ilime ve bilime kulak verelim ve bu sorunlar yaşanmasın” diyen Vali Bilmez, Esenyamaç’ın mezrası olan Onikidere ’de 2009 da gelen sel nedeniyle afet bölgesine alınmış.  Onlara Van’da ev yapılmış ama vatandaşımız aynı dere yatağında bir daha aynı yerde ev yapmış. Bunu vatandaşımıza sorduğumuzda benim on tane çocuğum var diyor. Aynı zamanda o dere yatağında 3 katlı ev yapmış”.

“1100 HAYVAN TELEF OLDU”

67 köyde içme suyu şebekesi zarar gördüğünü ifade eden Bilmez,” 50 haneli bir mahalle şuan su sıkıntısı çekiyor. Diğerlerinin tamamen sıkıntıları giderildi. 4 güne kalmaz buralardaki su sıkıntısı da giderilecektir. Özalp ve Çaldıran’ın bazı köyleri zarar gördü. Başkale’de toplam da 1100 hayvan telef oldu. Telef olan bütün hayvanların bedelini devlet ödeyecektir. Küpeli ve küpesiz fark etmeyecek. Evleri yıkılanlara çadır verildi. Bir süre sonra konteyner verilecek daha sonra da aynı deprem bölgesinde olduğu gibi evler yapılacaktır”.

Kaynak: Vangölü TV


Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR