Vali Zorluoğlu'ndan 12 Mart mesajı

Milletimizin tarihi boyunca yaşadığı belki de en zor dönem olan Kurtuluş Savaşı süreci, önemli dönüm noktalarında alınan cesur kararlar ve Anadolu’nun farklı noktalarından yakılan bağımsızlık ateşlerinin yangına dönüşmesiyle le

Van 12.03.2018 14:06:39 0
Vali Zorluoğlu
Tarih: 01.01.0001 00:00

İşte milleti kurtuluşa götüren, cesaret ve moral aşılayan, imandan vatan sevgisine, medeniyet birikimimizden hasletlerimize kadar, her kelimesiyle bizi anlatan İstiklal Marşımız da bu sürecin en önemli yol göstericisi olmuştur.

 

Emsalsiz kahramanlık destanımız; vatan toprağını ve bağımsızlığını her şeyden üstün tutan ecdadımıza, tüm zorluklara rağmen azim ve kararlılıkla kutsallarını koruma bilinci aşılamış, milletin topyekûn kazandığı zaferin adeta reçetesi olmuştur.

 

Elbette bu destanı yazmak, iyi bir vatanpervere, fikir adamlığı büyüklüğünde mütevazılığa sahip, mümtaz bir şahsiyete nasip olacaktı, milli şairimiz Akif, milletin ortak duygularını, eşsiz ustalıkla iki günde 41 mısraya sığdırdı. 

 

Bu düşüncelerle, İstiklal Marşımızın kabulünün 97. yıl dönümünde, Mehmet Akif Ersoy başta olmak üzere, kurtuluş mücadelemizin her bir kahramanını rahmet ve minnetle anıyor, üstadın ‘Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın’ duasına yürekten âmin diyorum.

 

Murat ZORLUOĞLU

Van Valisi / Büyükşehir Belediye Başkan V.


YAZARLAR