Van Valiliğinden buzlanma ve don uyarısı

Van Valiliği sosyal medya hesabı üzerinden etkili olan kar yağışından dolayı vatandaşları buzlanma ve don olaylarına karşı uyardı.

Van 8.01.2023 21:22:00 0
Van Valiliğinden buzlanma ve don uyarısı
Tarih: 08.01.2023 21:25

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL
Van Valiliği tarafından yapılan açıklamada, “Vatandaşlarımıza önemle ve saygıyla duyurulur. İlimizde bugün(Pazar) kar yağışının akşam ve gece saatlerinde aralıklı olarak devam etmesi tahmin edilmektedir. Kar yağışının yarın(Pazartesi) öğle saatlerine kadar bölgesel ve aralıklı olarak etkisini devam ettirmesi bekleniyor.” İfadeleri kullanıldı.
HAVA SICAKLIĞI MEVSİM NORMALLERİ CİVARINDA OLACAK
Açıklamanın devamında, “Kar yağışlarının Van’ın doğu ve kuzey ilçelerinin (Erciş, Muradiye, Çaldıran, Özalp ve Saray) yüksek kesimlerinde etkisini artırmasını, yarın (pazartesi) öğle saatleri ve sonrasında etkisini kaybederek bölgemizi terk etmesi bekleniyor. Hava sıcaklıklarının mevsim normalleri civarında olacağı tahmin edilmektedir. Buzlanma ve Don Uyarısı, sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte pus ve yer yer sis hadisesinin beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde daralma vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.” Denildi.
Kaynak: Van Postası Gazetesi


Anahtar Kelimeler: Valiliğinden buzlanma uyarısı

YAZARLAR