Van Valisi Balcı kütüphane ve yaşam merkezi inşaatını inceledi

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan V. Ozan Balcı, İpekyolu ilçesinde yapımı devam eden Yeni Kütüphane ve Yaşam Merkezi proje alanında incelemelerde bulundu.

Van 2.10.2023 11:34:00 0
Van Valisi Balcı kütüphane ve yaşam merkezi inşaatını inceledi
Tarih: 02.10.2023 11:34

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan V. Ozan Balcı,  Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Fatih Çelikel, DAKA Genel Sekreteri Halil İbrahim Güray ile Kültür ve Turizm İl Müdürü Abdurrahman Şahin ile yapımı devam eden İpekyolu ilçe Kütüphanesi ve Yaşam merkezinde incelemelerde bulundu. Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü, Van Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı ile İpekyolu Belediyesi işbirliğinde yapılan  Kütüphane ve Yaşam Merkezininin içerisinde, okuma salonları, etüt merkezi, etkinlik alanları, konferans salonu gibi birçok donatı bulunuyor. 

Kütüphane ve yaşam merkezinin İpekyolu ilçesinde kültür, sanat ve eğitime büyük katkı sağlayacağını dile getiren Vali Ozan Balcı, İl genelinde Kütüphane, kültür ve sanat alanında  çok güzel işlerin yapıldığını ifade etti. 

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan V. Ozan Balcı, “İlimize yeni bir halk kütüphanesi ile çocuk ve bebek kütüphanesi kazandırıyoruz. Yeni bir kültür merkezi yapıyoruz. 13 ilçemize bebek çocuk kütüphanesi yapıyoruz.  255 okulumuza yeni kütüphane yaptık. İlçe kütüphanelerini yeni kitaplarla zenginleştirdik. Çocuklarımızı Kitap Van projesi kapsamında aldığımız 2 milyon kitapla buluşturduk.” dedi.


YAZARLAR