Van Başkale ve Muradiye ilçeleri ile ilgili deprem uyarılarında bulunan Naci Görür kimdir?

Elazığ'da meydana gelen 6.8 şiddetindeki depremden önce uyarılarda bulunan, şimdi de Van Başkale ve Muradiye ilçeleri ile ilgili uyarılarda bulunmaya devam eden Prof. Dr. Naci Görür, yakında yaşanabilecek depremlerle ilgili yaptığı a?

Van 24.02.2020 12:17:45 0
Van Başkale ve Muradiye ilçeleri ile ilgili deprem uyarılarında bulunan Naci Görür kimdir?
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL / Ziya Türk'ün Haberi

Elazığ'da meydana gelen 6.8 şiddetindeki depremden önce uyarılarda bulunan ve "Uyardık. Dikkate almadılar" diyen Prof. Dr. Naci Görür, Van'ın Başkale ve Muradiye ilçeleri ile ilgili yeni ve önemli uyarılarda bulundu.

NACİ GÖRÜR'DEN VAN BAŞKALE VE MURADİYE UYARILARI
Twitter hesabından yaptığı paylaşım ile Van'ın Başkale ilçesi ile Muradiye ilçesine dikkat çeken Prof. Dr. Naci Görür, "Arkadaşlar, Kandilli deprem lokasyonunu düzeltmiş. Önceden gönderdiğim haritaya bakın. Deprem Başkale Fayının kuzeydoğu ucunda (BşF). Bu fay uzunluğu itibariyle 5,8’den daha büyük deprem üretebilir. Dolayısıyla tamamı kırılmamış olabilir. O zaman Başkale’nin şehir merkezinde ve çevresinde dikkatli olunmalıdır. İleriki günlerde fayın güneybatısı da hareketlenebilir. Ayrıca Hasan Timur Fay zonunda(HFZ) Muradiye’ye doğru olan yerleşimler için de dikkat edilmelidir." dedi.

DEPREM KUŞAKLARIMIZDA KENTSEL DÖNÜŞÜM ÖNERİSİ
Sosyal medyadan en büyük ulusal projenin deprem kuşaklarında kentsel dönüşüp projesi olması çağrısı yapan Prof. Dr. Naci Görür, "Arkadaşlar, bu Van/Başkale depreminden sonra gelin başta Sn Cumhurbaşkanımız olmak üzere tüm hükümet yetkililerine, tüm muhalefete, tüm aydınlarımıza, tüm halkımıza, kısaca tüm yurtseverlere şunu haykıralım: lütfen ama lütfen bugünden sonra en büyük ulusal projemiz “Deprem kuşaklarımızda kentsel dönüşüm” olsun. Ülke olarak bazı eksiklikleri sineye çekeriz, yeterki artık insanlarımız ölmesin. Birbirimize yazalım, duyuralım bunu. Zaten hükümet de bu yolda bir adım atmıştı" diyerek atılması gereken adımları ifade etti.

Ülke gündemine oturan açıklamalara imza atan Naci Görür, vatandaşların merak konusu oldu.

Kaynak: Van Postası Gazetesi

NACİ GÖRÜR KİMDİR?
Prof. Dr. Naci Görür (d. 1947, Elazığ, Türkiye), Yer Bilimci, Sedimantoloji ve Deniz Jeolojisi konularında uzmandır.

NACİ GÖRÜR EĞİTİMİ
İstanbul Teknik Üniversitesi, Maden Fakültesi

London University (Doktora)

NACİ GÖRÜR ALDIĞI ÖDÜLLER
TÜBİTAK teşvik ödülü

NATO bilim ödülü

Profesör Dr. Naci Görür 1947 yılında Elazığ'da dünyaya geldi. 1966 yılında İTÜ (İstanbul Teknik Üniversitesi) Maden Fakültesi'ni kazanan Profesör Dr. Naci Görür, lisansını İTÜ Öğretim Üyesi Aday Adayı Bursu ile tamamladı. 1971 yılında Jeoloji Mühendisliği Bölümü'nden Y.Mühendis olarak mezun oldu. 1973 yılına kadar İTÜ'de asistan olarak çalıştı.

1973 yılında Milli Eğitim Bakanlığı'nın bursu ile doktora yapmak üzere İngiltere'ye giden Profesör Dr. Naci Görür, London University, Imperial College, Royal School of Mines'da D.I.C. (Diploma of Imperial College), M.Phil. (Master of Philosophy) ve PhD (Doctor of Philosphy) derecelerini aldı.

Profesör Dr. Naci Görür 1978'de Türkiye'ye dönerek İTÜ'de çalışmaya başladı. Bu üniversitede 1983'de doçent, 1989'da profesör oldu. 1997-2000 yılları arasında Maden Fakültesi'nde dekanlık görevini üstlendi. Sedimantoloji ve Deniz Jeolojisi konularında uzman olanNaci Görür, Türkiye'nin sedimenter havzaları, tektoniği ve denizleri hakkında araştırmalar yaptı.Marmara Depremi sonrası en nitelikli araştırmaları yaptı

1999 depremlerinden sonra Marmara Denizi'nin deprem potansiyelinin açıklığa kavuşturulması için yoğun bir faaliyet gösteren Profesör Dr. Naci Görür, 1983 yılında TÜBİTAK Teşvik Ödülü'nü aldı. 1997 yılında Türkiye Bilimler Akademisi'nin (TÜBA) asli üyeliğine seçildi. 2004 yılında NATO bilim ödülünü aldı.


Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR