Van Berlerler ve Kuförler Odası Başkanı Koç: Pandemi sürecinde çok zorlandık

Van Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Veysel Koç, odalarına kayıtlı olan yaklaşık 500-550 civarındaki berber, kuaför ve güzellik salonunun pandemi sürecinde çok ciddi zorluklar yaşadığını söyledi.

Van 12.06.2020 11:24:56 0
Van Berlerler ve Kuförler Odası Başkanı Koç: Pandemi sürecinde çok zorlandık
Tarih: 01.01.0001 00:00

İKİNİSAN GAZETESİ ÖZEL

Berber, kuaför ve güzellik salonlarının devletin açıklamış olduğu bütün hijyen kurallarına uyarak çalıştığını belirten Van Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Veysel Koç, pandemi sürecinde birçok mülk sahibinin üyelerine zorluklar çıkardığını söyledi.

“CİDDİ ANLAMDA ZORLANDIK”
19-20 Mart’tan sonra Covid19 pandemi sürecinde berber, kuaför ve güzellik salonları için kapatılma kararı alındığını söyleyen Başkan Koç, “Alınan bu tür kararlara şahsım ve esnafımız olarak saygımız vardır. Bu kararlara da uymak zorundayız. Bunun akabinde berber, kuaför ve güzellik salonları kapatıldı. Herkes gibi bizlerde bu süreçte nasıl zorluklar yaşayacağımızı tahmin edememiştik. Fakat 75 güne yakın esnaflarımızın dükkânları kapalı kaldı. Birikimi olan vardı, olmayan esnafımız vardı. Birçok esnafımız baya zorlandı. Bununla ilgili devletimizin günü birlik aldığı kararları birebir üyelerimize bildirdik. Her türlü karardan kendilerini haberdar ettik. Fakat bu süreç biraz uzun sürdü. Ciddi anlamda zorlandık. Hem işveren üyelerimiz hem de yanlarında çalışan personel arkadaşlar olsun ciddi anlamda zarar gördüler. Kendi imkânlarımızla Edremit Belediyesi ve Tuşba Kaymakamlığının desteği ile bu ilçelerimizde olan berber, kuaför ve güzellik salonlarında çalışan arkadaşlarımıza gıda paketi yardımında bulunduk. Bizden desteğini esirgemeyen Edremit Belediye Başkanı İsmail Say ve Tuşba Kaymakamlığımıza çok teşekkür ediyorum. Sayın Valimiz Mehmet Emin Bilmez de elinden geldiğince bize yardımcı olmaya çalıştı” ifadelerini kullandı.

“MÜŞTERİ POTANSİYELLERİ CİDDİ ANLAMDA DÜŞTÜ”
Başkan Koç bütün hijyen kullarına uyduklarını belirterek, “Devletimizin açıklamış olduğu bütün hijyen kurallarına uyarak çalışıyoruz. 11 Mayıs’ta işyerlerimiz açıldı. Tabi çok ciddi bir iş yok. Birçok müşterimiz sadece saçlarını düzeltmek için geldi. Bütün berber, kuaför ve güzellik salonları şuan en azami şekilde çalışıyorlar. Müşteri potansiyelleri ciddi anlamda düştü. Birçok üyemiz siftah bile yapamıyor. Tüm esnaflarımıza elimizden gelen desteği imkânlarımız doğrultusunda sunmaya çalışıyoruz. Bir aydır esnaflarımızı ziyaret ederek dertlerini, sorunlarını dinliyoruz. Çözebildiklerimizi çözüyoruz. Esnaflarımızın hijyene uyup uymadığını denetliyoruz. Bütün berber, kuaför ve güzellik salonlarımız hijyene uygun çalışıyor. Herhangi bir ceza yememek için titizlikle kurullara uyuyoruz. Esnafımız bizim için çok değerlidir. Esnaflarımız için kurumlarla, kuruluşlarla sürekli müzakere halindeyiz. Esnafımızı memnun etmek için her daim durmadan çalışacağız. Onlara hizmet etmek bizim boynumuzun borcudur. Her zaman onlara hizmetkâr olmaya devam edeceğiz” dedi.

“ÇOĞU MÜLK SAHİBİ ESNAFIMIZA YARDIMCI OLMADI”
Bu süreçte mülk sahiplerinden destek görmediklerini belirten Başkan Koç, “Bu süreçte en çok muzdarip olduğumuz bir diğer konu ise mülk sahipleriydi. Mülk sahipleri esnaflarımızı çok yordu. Çok iyi şekilde davrananlarda oldu. 2-3 ay kira almayanlarda oldu. Hatta bir kısmı yarı kira aldı. Ama çoğu mülk sahibi esnafımıza yardımcı olmadı. Hatta kirasını ödeyemediği için dükkânlarını bile boşaltan mülk sahipleri oldu. Biz zor durumda el ele, sırt sırta verip bir birimize destek olan bir halkız. Bir ülkeyiz. Bu tür sorunlar esnafımızı çok zor durumda bıraktı. Bize ulaşan tüm üyelerimize bu konuda yardımcı olmaya çalıştık. Bunun akabinde 75 günlük bir aradan sonra berber, kuaför ve güzellik salonlarımıza ciddi anlamda elektrik faturaları geldi. 700-800-1500 civarında ciddi anlamda elektrik faturaları geldi. Fakat bunu VEPSAŞ Van İl Müdürü Murat Beyle görüşerek bu faturaları düzelttik. Murat beye buradan sizin aracılığınızla tekrar teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İkinisan Gazetesi


Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR