Van Beyüzümü Mahallesi sorunların çözümünü bekliyor

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez’in Tuşba ilçesi mahalle muhtarlarıyla buluşmuştu. Toplantı öncesi Muhtar Ramazan Eralmaç basın mensuplarına mahallelerindeki sorunlarını aktardı. Vangölü TV ekipleri d

Van 13.09.2021 14:31:39 0
Van Beyüzümü Mahallesi sorunların çözümünü bekliyor
Tarih: 01.01.0001 00:00

ULUSLARARASI YOL TEHLİKE SAÇIYOR
Türkiye ve İran’ı birbirine bağlayan uluslararası yollardan biri de Beyüzümü’nden geçmekte. Mahalleli, günlük yüzlerce ağır tonajlı aracın, otobüslerin ve otomobilin geçtiği bu yolda yeterli önlemler alınmadığından ötürü yolda birçok kaza olduğunu aktardı.
SU SORUNU ÇÖZÜLMELİ
Mahalleli, en büyük sorunlarından başı çekenin ‘su sorunu’ olduğunu söylüyor. Mahalle sakini bir vatandaş ; ‘Yaklaşık 20 yıldır bu mahalledeyim. Suyumuz sabah yarım saat, akşam da yarım saat geliyor. Bu suyla biz ne iş yapacağız? Mahalleli perişan halde. Yetkililerden bizi suya kavuşturmalarını rica ediyoruz. Çok mağduruz. Çamaşır makinelerimizi çalıştıramıyoruz. İnsanlarımız akşam işten geldiği zaman birçoğu yıkanmadan ve kirli halde kalıp uyuyor. Mahallede yaklaşık 400 hane var ve hemen hemen herkesin su aboneliği mevcut. Yetkililer ‘su aboneliğinizi yaptırmadan su getiremeyiz’ dediler ve biz de yaptık ama su hala yok.’ Diye konuştu.
ÇÖP KOKUSU MAHALLEYİ SARMIŞ DURUMDA
Mahalleye yakın bir konumda olan çöplük, özellikle de rüzgarlı günlerde mahalleye kesif bir koku yayıyor. Bu çöp kokusundan dolayı akşamları uyuyamadıklarını, rahatsız olduklarını dile getiren vatandaşlar, mahallelerinin bu konuda da bir düzenlemeye ihtiyaç duyduğunu ifade ediyor. 

Kaynak : Vangölü TV


Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR