Van Bölge Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Sebahattin Çelik: Vatandaşımız işin ciddiyetinin farkında

Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Doç. Dr. Sebahattin Çelik, koronavirüs salgınından sonra hastanede giriş yapan hasta sayısının yüzde 90 düştüğünü söyledi.

Van 5.05.2020 12:19:43 0
Van Bölge Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Sebahattin Çelik: Vatandaşımız işin ciddiyetinin farkında
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Doç. Dr. Sebahattin Çelik, koronavirüs salgınından sonra hastanede giriş yapan hasta sayısının yüzde 90 düştüğünü söyleyerek vatandaşların ciddiyetin farkında olduğunu ifade etti.

Van Gölü Gazeteciler Cemiyeti (VGC) üyeleri, korona virüs salgınıyla mücadele kapsamında ön safta yer alan sağlık çalışanlarına moral ziyaretinde bulunarak çiçek takdim etti.

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de etkisini sürdüren korona virüsü, yayılmaya devam ediyor. Bu kapsamda salgınla mücadelenin kahramanlarına bir destek de Vangölü Gazeteciler Cemiyetinden geldi. 

VGC Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Sevinç, beraberinde yönetim kurulu üyeleri Baki Karaca, İHA Van Bölge Müdürü Şükrü Akyüz, Bişar Ulutaş, Cemal Aşan, Sedat Karatay'ın yanı sıra aralarında Ziya Türk, Hikmetullah Yetkin, Yavuz Görentaş, Kenan Gül, Adem Yılboğa, Yunus Tuğrul'un bulunduğu cemiyet üyelerinin de katılımıyla, korona virüs salgını nedeniyle yoğun çalışan SBÜ Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç Dor. Sebahattin Çelik ve sağlık çalışanlarını ziyaret ederek çiçek verdi.

KORONA VİRÜS İLE MÜCADELENİN YÜZDE 80 YÜKÜ BİZDE
Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Doç. Dr. Sebahattin Çelik burada yaptığı açıklamada, Hastaneye gelen hasta sayısı her dönem değişiyor, 11 bin ile 15 bin arası ayaktan buna acil serviste dâhil, eylül ayında bu sayı 13 bini bulmuştu. Şuan ise 2 bin 100 ile bin 500 arasında değişiyor dedi. Çelik, “Yüzde 90 üzerinde bir azalma var günlük hasta sayısında. Vatandaşımız işin ciddiyetinin farkında, hastaneleri acil olmadıkça kullanmıyor. Bunun yanı sıra bizim normal sağlık hizmetimiz devam ediyor, poliklinik sayılarımızı azalttık,  bakanlığımızın da dönüşümlü çalışma genelgesi oldu. Bu çerçevede bizim iş gücümüz yüzde 80 hafifledi. Korona virüsle mücadelede çok ciddi efor sarf ediyoruz. Van’da ki vakaların yüzde 90’ı bizde, bunun yanında normal sağlık hizmetimizde sürdürüyoruz, bir vatandaşımız kalp krizi geçiriyor, ya da kanser hastası bir taraftan bununda hizmeti sürmesi gerekiyor. Korona virüs ile mücadelede de yüzde yükün yüzde 80’i bizde, hem Korona virüsle mücadelede ön plandayız, hem de normal sağlık hizmeti ile ön plandayız.” diye konuştu.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR