Van Bölge Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Sebahattin Çelik’ten plazma bağışlama çağrısı

Van Bölge ve Eğitim Araştırması hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Sebahattin Çelik covid-19 virüsünü yenmiş personellerinden durumu kötüye giden hastalar için plazma bağışlama çağrısında bulundu.

Van 26.08.2020 11:12:08 0
Van Bölge Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Sebahattin Çelik’ten plazma bağışlama çağrısı
Tarih: 01.01.0001 00:00

İKİNİSAN GAZETESİ ÖZEL

Koronavirüs salgınının Türkiye'de görüldüğü 11 Mart'tan bu yana büyük fedakârlıklarla mesailerine devam eden sağlık personelleri örnek olmaya devam ediyor.

Plazma bağışçılarının çoğunluğunu virüsü yenmiş sağlık personellerinden oluşuyor. Vanda artan vakalardan sonra durumu ağırlaşan hastalar için SBÜ Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Sebahattin Çelik hastane personellerine sms atarak vatandaşlar için plazma bağışında bulunmalarını istedi.

Personellere gelen sms mesajında; “Hastanelerimizde durumu kritik olan covid19 hastaları için immun plazma ihtiyacı vardır. PCR test pozitifliği saptanmış ve klinik iyileşmenin üzerinden 28 gün geçmiş personellerimizin Van Devlet Tiyatrosunun yanındaki Kızılay Kan Bağış merkezine başvurarak immun plazma bağışı yapmaları rica olunur.” ifadeleri kullanıldı.


Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR