Van Çaldıran'da bir mahalle daha karantinaya alındı

Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, Çaldıran'da bir köyün daha karantinaya alınması ile Van'da karantinaya alınan yerleşim yerinin sayısının 9'a çıktığını söyledi.

Van 10.04.2020 14:29:59 0
Van Çaldıran'da bir mahalle daha karantinaya alındı
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL / Ziya Türk'ün Haberi

Van’da yayın yapan 5 radyonun ortak canlı yayın programında canlı yayın konuğu olan Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, karantinaya alınan yerleşim yerlerinin sayısının 9’a çıktığını açıkladı. 
Programda konuşan Vali Bilmez, “Van’da bugüne kadar Çaldıran, Çatak, Başkale ve Saray ilçelerinde karantinaya aldığımız mahalle ve mezra olarak 8 yerleşim yeri olmuştu. Akşam aldığımız bir karar ile korona virüs testi pozitif çıkan bir hastamızın olduğu Çaldıran’ın Zülfibulak Mahallesi için de karantina kararı aldık. Böylece Van’da karantina kararı aldığımız yerleşim yeri sayısı 9 oldu. 

DÜĞÜN VE TAZİYELERİ ERTELEYELİM ÇAĞRISI
Karantinaya alınan yerleşim yerleri ile ilgili bir detayı açıklayan Vali Bilmez, “Korona virüs vakaları nedeniyle karantina uygulaması başlattığımız 9 yerleşim yerinde virüs İstanbul’dan geldi. Ya taziye için ya da düğün için İstanbul’dan gelen kişi rahatsızlandı ve korona virüs testi pozitif çıktı. Bu kişilerin o köyde bir çok kişi ile de temas ettiği için karantina uygulaması yapmak zorunda kaldık. Bu nedenle ne olursunuz düğünlerinizi erteleyin, taziyelerinizi de telefonla bildirin” diyerek çağrıda bulundu.

Kaynak. Van Postası Gazetesi


Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR