Van Çiçek Sepeti

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte internetten çiçek siparişi popüler hale gelmiştir.

Van 27.04.2016 23:15:08 0
Van Çiçek Sepeti
Tarih: 01.01.0001 00:00

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte internetten çiçek siparişi popüler hale gelmiştir. Biliyoruz ki çiçekler insanların kendilerini daha iyi hmelerini sağlayan birer araçtır. Bu duygunun olumlu etkilerini bizler bilsek de etki New Jersey Üniversitesi bu konuda birtakım araştırmalar gerçekleştirmiştir. Bir ekibin 10 ay süre çalışması sonucunda “Çiçeklerin İnsan Duygularına Olan Etkileri” araştırmasının sonucu 2000 yılında paylaşılmıştır. Dr. Haviland-Jones önderliğinde yapılan araştırma sonucunda çiçeklerin, insanlara sanıldığından daha fazla neşeli duyguları ortaya çıkmıştır. Çiçekle birlikte insanların hayattan aldığı zevkler ve duygular artış gösteriyor, kişinin davranışlarında pozitif bir gelişme gözlemleniyor. New Jersey Üniversitesi tarafından yapılan araştırma sonuçlarına göre;

  • Çiçekler paylaşmanın sembolü olarak görülmüştür. Araştırma sırasında, evlerin hangi bölümünde çiçeklerin bulunduğu incelenmiştir. Salon, oturma odası ve antre gibi ziyaretçilere açık olan kısımlara çiçeklerin koyulduğu görülmüştür. Bunun temelinde ise çiçeklerin bulundukları ortama paylaşma duygusunu aşılamak bulunmaktadır.
  • Çiçekler daha içten ve samimi ilişkiler oluşturmaktadır. Çiçeklerin olduğu bir ortamda, arkadaşlar ve aileler arasında kurulan ilişkilerin daha canlı ve samimi olduğu gözlemlenmiştir.
  • Çiçekler insanların duyguları üzerinde uzun süre pozitif bir etki bırakmaktadır. Araştırmaya katılanlar, birinden çiçek aldığında mutsuzlukları azalmış ve hayattan aldıkları zevk artmıştır.
  • Çiçeklerin mutluluk üzerinde ani bir etkisi bulunmaktadır. Araştırmaya katılanlar, kendilerine çiçek verildiklerinde etrafa gülücükler saçmıştır. Bu tepki evrenseldir ve tüm yaş gruplarında geçerliliğini korumaktadır.

Çiçeklerin böylesine kanıtlanmış etkisi varken çiçekten daha güzel bir hediye olabilir mi düşünüyor insan. Çiçeklerin insanlar üzerindeki etkisini bilen şirketler dünya üzerinde mutluluğu ve paylaşmayı arttırmak adına internetten çiçek siparişihizmeti sağlamaktadır. Bu şirketlerin birçoğu işini profesyonel bir şekilde gerçekleştirirken birçoğu da iş ahlakından uzak, sorumsuz davranışlarıyla müşterilerin taleplerini karşılamaktadır. “ciceksepeti.net” işine profesyonel bir şekilde yaklaşıyor ve farkındalık yaratıyor. Diğer şirketlerin de örnek aldığı http://www.ciceksepeti.net/cicek-sepeti-van/ farklı uygulamalarıyla dikkat çekiyor. Görüntülü mesajınızı kaydederek çiçekle birlikte alıcıya ulaştıran şirket bu uygulamanın yanı sıra müşterilerin kendi aranjmanını hazırlamasına da yardımcı oluyor. Tüm Türkiye’de hizmet veren “ciceksepeti.net” farklı uygulamalarıyla müşterilerini şaşırtmaya devam ediyor.


Anahtar Kelimeler: Van Çiçek Sepeti

YAZARLAR