Van'da 15 Temmuz şehitleri için hatim duası yapıldı

Van'da 15 Temmuz şehitleri için okunan Kur'an-ı Kerim'lerin hatim duası yapılıp, mevlit ve ilahiler okundu.

Van 16.07.2020 11:26:52 0
Van'da 15 Temmuz şehitleri için hatim duası yapıldı
Tarih: 01.01.0001 00:00

İKİNİSAN GAZETESİ ÖZEL

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Yukarı Norşin Camiinde düzenlenen etkinlikte, şehitler için Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından hatim duası yapılırken, mevlit ve ilhaliler okundu. 

Yukarı Norşin Camii'nde akşam namazından sonra gerçekleştirilen programa onlarca kişi katıldı. 

Sosyal mesafe ve maske kuralına uygun olarak düzenlenen program sonunda edilen dualarda vatandaşlar, 4 yıl önce bugün meydana gelen hain darbe girişiminde şehit olan 241 için dua edip böyle bir olayın bir daha yaşanmaması, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin ve milletinin daim olması dileğiyle Allah'a dua ettiler.

Yukarı Norşin Camii'nde düzenlenen programa Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, Van İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yüksel Yiğit, İl Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli, Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Muhammet Fuat Türkman, İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Sinan Aslan, Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, Van İl Müftüsü Ömer Keskin, TKDK Van İl Koordinatörü Dr. İbrahim Başak, şehit aileleri, kurum amirleri, STK temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Okunan ilâhi ve yapılan dualardan sonra programa katılanlara mevlid şekeri ikram edildi.

Protokol ve vatandaşlar daha sonra 15 Temmuz yürüyüşüne katıldı.


Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR