Van'da 6. Geleneksel Organik Karakovan Bal Kesimi etkinliği

Van'da her yıl düzenlediği karakovan bal hasadı ile tüm bal severleri bir araya toplayan Şifa Bal Firması, bu yıl da 6. Geleneksel Organik Karakovan Bal Kesimi etkinliği düzenledi.

Van 12.10.2020 13:48:55 0
Van'da 6. Geleneksel Organik Karakovan Bal Kesimi etkinliği
Tarih: 01.01.0001 00:00

İKİNİSAN  GAZETESİ ÖZEL

Van’ın Çatak ilçesine bağlı Konalga Köyü’nde yetiştirdiği doğal balı düzenlenen etkinlikle davetlilere sunan Şifa Bal, bu yılda 6. Geleneksel Organik Karakovan Bal Kesimi etkinliği düzenledi.

İpekyolu İlçesi Vali Mithat Bey Mahallesi'nde Ömer Akbulak'ın kendi evinin bahçesinde düzenlenen ‘6. Geleneksel Organik Karakovan Bal Kesimi Etkinliği’ne Van İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Görentaş, Van Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Abidin Göksoy, AFAD Müdürü Osman Uçar, Van Terziler Konfeksiyoncular Kunduracılar Giyim Sanatkarları Esnaf Odası Başkanı Çetin Karaduman, Şifa Bal Firması Sahibi Ömer Akbuluk ve çok sayıda davetli katıldı.

“İLİMİZ ARICILIKTA BELLİ BİR POTANSİYELE SAHİPTİR”

Şifa Bal 6. Geleneksel Organik Karakovan Bal Kesimi etkinliğinde konuşan Van İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Görentaş, “Geleneksel olarak düzenlenen 6’ncı bal şenliği kapsamında hakiki karakovan balının hasılatını gerçekleştiriyoruz. İlimiz arıcılıkta giderek artan bir değere sahiptir. Marka değerini artırmak amacıyla gerekli çalışmalar yaparak, hakiki karakovan balını tanıtarak, Van balının güzelliğini herkese tattırmaya çalışıyoruz. İlimiz arıcılıkta belli bir potansiyele sahiptir. Ülke arıcılığının yaklaşık %2’sine kadar üretimi ilimiz karşılamaktadır. Bu işle iştigal eden 705 çiftçimiz vardır. 15 bine yakında sepet karakovan işletmeleri mevcuttur. Bu kapsamda ballarımızın değerlerini arttırıp, eğitimlerini yaparak ve pandemi sürecinde balın bu hastalıkta bağışıklık sistemini ne kadar güçlendirdiğini bilinmesiyle çok rağbet görmektedir. Bu çalışmaları yapan üreticilerimize teşekkür ediyorum. Van balının diğer ülkelere gitmesi içinde gerekli çalışmalarımız devam ediyor. Marka değerini artırıp, markalaşan ve ülke dışına da ihracat eden üreticilerimiz var. Van balı Türkiye’nin her tarafına dağılıyor. Floramız çok uygun olduğu için dışarıdan da yoğun bir talep gelmektedir” diye konuştu.

“ÜRETİCİLERE ÖRNEK OLMAKTAN GURUR DUYUYORUZ”

Şifa Bal Sahibi Ömer Akbuluk ise, “2020 ilkel sepet karakovan bal kesimine hoş geldiniz. Bölgemizin gelirleri başında gelen, Türkiye'nin her bölgesinde sevilerek yenen zirai ilaç sanayi artığı kimyasal artığı olmayan, şekersiz bitki florası zengin, yüksek rakımlı 2800 metre bölgede siz misafir ve müşterilerimize doğal bal üretmekten, diğer üreticilere örnek olmaktan gurur duyuyoruz. Balımız her şeyden önce şifa prolin değerinin yüksek olmasından dolayı antioksidan özelliği nedeniyle bal severler tarafından tercih sebebi olduğu için müşterilerimize kaliteli bal yedirtmekten ve en iyi balı üretmek için elimizden gelenin en iyisini yapmak için gayret göstermekteyiz. Pandemi döneminde bal, polen, arı sütü, propolis, perga arı ekmeğinin vücut direncini, bağışıklığı artırdığı için arı ürünlerinin değeri daha da artmaktadır. Biz sadece ekmek paramız için arıcılık yapmıyoruz. Arıcılık yaparken tarım hayvancılık yapan insanlarımıza dolaylı olarak destek oluyoruz. Zor şartlarda gerçek bal üreten biz ve üreticilere bal sevenlere hayırlı olsun. Balın başkenti Van’dan davetimize gelen misafirlerimize balımızı alarak tüketen değerli müşterimize cani gönülden teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Van Terziler Konfeksiyoncular Kunduracılar Giyim Sanatkarları Esnaf Odası Başkanı Çetin Karaduman ise, hasılatın hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.

Bal kesimi etkinliği yapılan ikramlarla sona erdi.


Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR