Van'da alınan sıkı korona virüs tedbirlerine yetersiz algısı mı oluşturulmak isteniyor?

İçişleri Bakanlığı ve Van İl Hıfzı Kurulu tarafından alınan kararların yanı sıra Van Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri tarafından, yeni tip Koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında başlatılan dezenfekte, ilaçlama ve k?

Van 25.04.2020 12:23:33 0
Van'da alınan sıkı korona virüs tedbirlerine yetersiz algısı mı oluşturulmak isteniyor?
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Koronavirüs ile mücadele çalışmaları tüm dünyada olduğu Türkiye’de de üst düzey çalışmalarla sürüyor. Virüsün yayılmaması için sıkı tedbirlerin alındığı kentte çalışmalar Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez tarafından yakından denetleniyor. 

İRAN'DAN ÇEKİLEN FOTOĞRAF İLE VAN'DA TEDBİRLER YETERSİZ ALGISI

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez’in talimatıyla il ve ilçelerde koronavirüs tedbirleri kapsamında çalışmalar sürerken, Van’da bazı çevreler ise alınan önlemlerin yetersiz olduğunu iddia etti.

İnsan Hakları Derneği Van Şube Başkanı Murat Melet, Van Organize Sanayiciler İş Adamları Derneği (VOSİAD) Başkanı Şemsettin Bozkurt ve Van Çevder Başkanı Ali Kalçık bir haber sitesine yaptığı açıklamada, Van’da Koronavirüs tedbirleri kapsamında Van Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinin takdir toplayan çalışmalarının yetersiz olduğunu ifade etti.

Van TSO yönetimi ise yaptığı basın açıklaması ile Cumhuriyet ve Maraş Caddesi ile ilgili alınan tedbirleri eleştirdi. 

TEDBİRLERLE BİRLİKTE İRANLILAR VAN'I TERK ETTİ

İRAN'DA ÇEKİLMİŞ BİR FOTOĞRAF İLE

VANDA TEDBİRLER YETERSİZ ALGISI

DEVLETİN ALDIĞI TEDBİRLER YETERSİZ Mİ FAZLA MI?
Alınan tedbirler yetersiz mi, fazla mı? Yoksa halk alınan tedbirlere uymuyor mu?

Halkın canı yanmasın diyerek alınan tedbirleri ilk etapta sert bir şekilde hayata geçirmeyen, basın açıklamaları, canlı radyo programları ve sahadaki çalışmalarla anlatmaya çalışan, tedbirlere azami düzeyde uyulmasını sağlayan Van Valisi Mehmet Emin Bilmez ve İlçe Kaymakamları yaptırımları tavizsiz ve sert bir şekilde daha sıkı mı uygulanmalı?

VAN VALİSİ BİLMEZ’İN TALİMATIYLA TEDBİRLER ÜST DÜZEYDE
Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez kentte alınan tedbirlerle ilgili açıklamalarda bulundu. Sürekli yeni açıklamalarla ve alınan tedbirlerle ilgili açıklama yapan Van Valisi Bilmez koronavirüs tedbirleri kapsamında alınan önlemlerin üst düzeyde olduğuna dikkat çekti.

SEYAHATLERLE İLGİLİ TEDBİRLERİ ANLATTI 
Van'da "Evde kal" çağrısına genel anlamda uyulduğunu, tedirgin olanların yanı sıra konuyu önemsemeyenlerin de bulunduğuna dikkati çeken Bilmez, "Ya çok tedirgin ya da çok rahat bir kesim var" şeklinde bir değerlendirmesi oldu.

Şimdiye kadar salgınla mücadele birçok adım atıldığını hatırlatan Bilmez, bugünden sonra daha katı denetimlerin olacağını, belirlenen kurallara uymayanlara idari para cezasının uygulanacağını belirtti. 

Bilmez, konuyla ilgili olarak: "İnsanlarımızdan zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamalarını istiyoruz. Otogarlardan toplu taşıma aracıyla diğer illere gidenlere kısıtlama getirildi. Doktor tarafından sevk edilen hasta, birinci derecede yakınını kaybeden ve geldiği kentte kalacak yeri olmayan insanların memleketine dönmesi için seyahat belgesi veriliyor. Bunun dışında kimseye toplu taşımayla seyahat izni verilmeyecek. Van'daki firmalarla görüştüğümüzde hepsi seferlerini iptal ettiklerini söylediler. Özel araçlarla ilgili bir kısıtlama şu an için yok." dedi. 

"VAN'IN SAĞLIK ALT YAPISI YETERLİ 
Van genelinde 500 yoğun bakım yatağının bulunduğunu, 5 hastanenin pandemi hastanesi olarak belirlendiğini kaydeden Bilmez, "Solunum cihazı konusunda da bir sıkıntımız yok. Şu an tedavi gören vakalarımızdan olumlu sonuçlar alıyoruz. Yatak konusunda da bir sıkıntımız yok." diye konuştu. 

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR