Van'da da 65 yaş üstü olanlar için sokağa çıkma kısıtlaması gelecek mi?

İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü, Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulu’nun önerileri kapmasında yeni tedbirler aldı. Bu kapsamda bazı illerde 65 yaş üstü olanlar için sokağa çıkma kısıtlaması geti

Van 12.11.2020 16:56:52 0
Van'da da 65 yaş üstü olanlar için sokağa çıkma kısıtlaması gelecek mi?
Tarih: 01.01.0001 00:00

İKİNİSAN  GAZETESİ ÖZEL

İçişleri Bakanlığı Koronavirüs salgını sürecinde en yüksek risk grubu olarak gösterilen ve bu yaş grubu vakaların artışıyla beraber il bazlı olarak yeni tedbirler almaya devam ediyor. Bakanlık, Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulu’nun önerileri kapmasında bazı iller için yeni tedbirler alırken, 81 ilde bazı yerlerde sigara içme yasağı getirildi. 

Bakanlığın aldığı karar kapsamında İstanbul ve Ankara gibi büyükşehirlerde 65 yaş üstü sokağa çıkma yasağı uygulaması belirli saatler aralığında uygulanacak. Peki, bu iller arasında Van var mı?

Alınan karar İçişleri Bakanlığı tarafından 81 il Valiliği’ne gönderilirken, bazı illerde 65 yaş üstü sokağa çıkma kısıtlaması kararı alındığını duyuruldu. Bu kapsamda 65 yaş ve üstündekilere 10.00-16.00 saatleri arası hariç sokağa çıkma kısıtlaması getirildi.

Koronavirüsü tedbirleri kapsamında İstanbul, Ankara, Erzincan, Bartın, İzmir, Kütahya, Gaziantep, Bursa ve Eskişehir’de 65 yaş ve üzeri vatandaşlara her gün 10.00-16.00 saatleri dışında sokağa çıkma kısıtlaması getirildi.

Bakanlığın yayınladığı genelgeye göre meskenler hariç olmak üzere tüm alanlarda kamuya açık alanlar, cadde, sokak, park, bahçe, piknik alanı, sahiller, toplu ulaşım araçları, işyerleri, fabrikalarda herhangi istisna olmaksızın maske takma zorunluluğu getirildi.

Genelgede solunum yoluyla kolayca bulaşabilen koronavirüs salgınının yayılımının önlenmesi için maske kullanımında sürekliliğin sağlanması son derce önemli olduğuna vurgu yapıldı.

Genelge kapsamında yarından itibaren geçerle olmak üzere tüm illerde vatandaşların yoğun olarak bulunduğu cadde ve sokaklar (özellikle trafiğe kapalı olanlar) ihtiyaç duyulan meydanlar ve toplu taşıma araç durakları gibi alanlarda sigara içme yasağı getirildi.

Bu kapsamda 65 yaş ve üzeri vatandaşların sokağa çıkmalarına yönelik uygulamanın il bazlı yapılacak analizlere (hasta ve temaslı kişi sayısı, ağır hasta, yatan hasta sayıları ve 65 yaş ve üzeri hastaların bu kategorilerdeki oranına göre İl Hıfzıssıhha Kurullarınca belirlenmesi karara bağlandı.

Valiliklere gönderilen genelgede koronavirüs salgınının illerindeki seyrinin anlık olarak takip edilerek hasta ve temaslı kişi, ağır hasta, entübe, vefat sayıları ile 65 yaş ve üzeri hastaların bu kategorilerdeki oranında yaşanan artış trenlerine göre 65 yaş ve üzeri vatandaşların gün içerisinde saat 10.00-16.00 arasında sokağa çıkabilmelerine, bu saatler dışında sokağa çıkmamalarına dair kısıtlamaya gidilmesi yönünde karar alınması gerektiği vurgulandı.

İçişleri Bakanlığı’nın genelgesi kapsamında Van’da sokağa çıkma kısıtlamasıyla ilgili henüz bir karar alınmazken, önümüzdeki günlerde vaka sayılarına göre Van İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından bir karar alınabilir.


Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR