Van'da genelge öncesi alınan nişan, kına gecesi ve sünnet düğünü izinleri geçerli mi?

Son zamanlarda hızla artan korona virüs salgını nedeniyle Van’ında içinde bulunduğu 14 Büyükşehire yeni yasaklar getirildi.

Van 26.08.2020 11:12:55 0
Van'da genelge öncesi alınan nişan, kına gecesi ve sünnet düğünü izinleri geçerli mi?
Tarih: 01.01.0001 00:00

İKİNİSAN GAZETESİ ÖZEL

Halkın rahat davranmasından kaynaklı yayılma hızı artan korona virüs vakaları yeni yasakları da beraberinde getirdi.

İçişleri bakanlığı tarafından dün akşam saatlerinde yayınladığı kısıtlama genelgesinde "yarından itibaren Adana, Ağrı, Ankara, Bursa, Çorum, Diyarbakır, Erzurum, Gaziantep, Kayseri, Konya, Mardin, Şanlıurfa, Yozgat ve Van'ın da aralarında bulunduğu 14 ilde sünnet düğünü, kına gecesi, nişan gibi etkinliklere müsaade edilmeyeceği" belirtilmişti.

Dün akşam saatlerinde 14 il için yayınlanan genelgede toplu etkinliklerin bugün itibariyle yeniden kısıtlanması kararlaştırılmıştı. Yapılacak olan sünnet düğünü, kına ve nişan gibi etkinlikler yasaklanırken, düğün törenlerine de büyük oranda kısıtlama getirildi. Daha önce iki gece süren düğün törenleri gelen kısıtlamadan sonra sadece bir saat içerisinde yapılabilecek. 

DAHA ÖNCE ALINAN İZİNLER GEÇERSİZ SAYILACAK
Gelen yeni kısıtlamadan sonra vatandaşlar daha önce Emniyet Müdürlüğünden almış oldukları iki günlük düğün izinlerinin geçerli olup olmadığını sordu. Van Postası Gazetesi olarak yaptığımız araştırma neticesinde tüm izinlerin yayınlanan genelge nedeniyle iptal edildiği bilgisine ulaştık.


Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR