Van'da yapımı yarım kalan Tıbbiye Cami için destek bekleniyor

Van’da yapımı yarım kalan ve bir türlü bitirilemeyen Tıbbiye Cami ve Külliyesi için yardım çağrısı yapıldı. 

Van 4.09.2021 13:54:09 0
Van'da yapımı yarım kalan Tıbbiye Cami için destek bekleniyor
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Dursun Odabaş Tıp Merkezi yanında yapımına 2017 yılında başlanılan maddi imkânsızlıklardan dolayı bir türlü bitirilmeyen, tamamlandığında ise yaklaşık 3 milyon kişiye hitap edecek bay, bayan dinlenme salonları, konferans salonu ve ücretsiz aşevi gibi sosyal yaşam alanlarının olacağı camii külliyesi hayırseverlerden gelecek yardım elini bekliyor.  
Caminin Kış mevsimi gelmeden tamamlanmasını isteyen yetkililer, kışları çok çetin geçiyor hutbelerimizi burada açık alanda yapıyoruz ve zorlu oluyor. Kış girmeden bazı bölümlerini bitirmemiz gerekiyor diyerek hayırsever vatandaşlardan yardım talep etti. 
Tıbbiye Cami ve Külliye inşaatı yapımına öncülük eden YYÜ Dursun Odabaş Tıp Fakültesi eski dekanı Prof. Dr. Mustafa Tuncer, “Camii ve külliyemizin yapımına 2017 yılında başladık. Külliyemiz sadece camii değil hastaneye gelen hasta ve hasta yakınlarının rahat edebileceği 7-24 aşevi olarak kullanılacağı, burada çalışan personellerin çocuklarının eğitim alabileceği, vatandaşlarımız geldiği zaman dinlenme, barınma, kütüphane, toplantı salonları gibi geniş bir külliye yapımı. Başladığımız günden bu güne hayırsever vatandaşlarımızın katkılarıyla inşaatımızın kaba yapımı yüzde 95’i bitmiş durumda.” Şeklinde konuştu. 

““BAĞIŞ” YAZIP 6525’E SMS GÖNDEREBİLİRSİNİZ”
 Tüm dünyada ve ülkemizde yaşanan pandemiden dolayı hem ekonomik sıkıntıların getirdiği hem de çalışma düzeninin bozulmasından kaynaklı inşaatımız geri kaldı diyen Tuncer konuşmasını şöyle sürdürdü;
Buradaki amacımız inşaatımızın biran önce bitirilip halkımızın hizmetine sunulmasıdır. Bu anlamda da bizim yaptığımız birçok girişim var. Bunlardan birisi de SMS kampanyası. Eğer SMS kampanyamıza “Bağış” yazıp 6525 şeklinde mesaj atılırsa 10 TL tıbbiye camii külliyesi adına herhangi bir kesinti olmadan yatırılmakta. Bu yönüyle camimizin bir an önce bitirilmesi noktasında siz hayırsever vatandaşlarımızın katkılarını bekliyoruz. Bu külliye sadece Van halkına değil özellikle Bitlis, Hakkâri, Muş, Ağrı, Şırnak gibi diğer illerden gelen hasta ve hasta yakınlarına da hizmet edecektir. İnşaatımızın biran önce bitmesini temenni ediyoruz. Siz değerli vatandaşlarımıza özellikle sosyal medya da duyurarak biran önce hizmete girmesini arzuluyoruz. 
“KIŞ GELMEDEN BİTMESİNİ TEMENNİ EDİYORUZ”
Hastane camii imamı Mehmet erdem ise, “Hastanenin camii mescidinde yerleşmediğimiz için böyle bir camii yapımına başladık. Cemaatin çok fazla ve 7 vilayetten gelen hastalarımız dışarda çok mağdur oluyor.  Sadece ibadet yeri değil dinlenme salonları, aşeviyle, kuran kursu yeriyle, kütüphane, konferans salonu, kısacası müştemilat olarak insanlarımıza hizmet edecek şekilde projesi hazırlanmış. 2 yıldır pandemiden dolayı sürekli dışarda namaz kılıyoruz. Özellikle kış ayında bütün namazları dışarda kıldırmak zorunda kaldık. Önümüzdeki kışa girmeden önce hayırsever insanlarımızdan yardım bekliyoruz. Biran önce camimizin bitmesini temenni ediyoruz” ifadelerine yer verdi.  

Kaynak: Vangölü TV


Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR