Van'da yine taziye yine koronavirüs vakası ve karantina

Van'ın Gürpınar İlçesi Parmakkapı Mahallesinden Gaziantep'e taziyeye giden 15 kişilik grup karantinaya alındı. Gruptan bir kişinin koronavirüs testi pozitif çıktı.

Van 15.06.2020 12:00:04 0
Van'da yine taziye yine koronavirüs vakası ve karantina
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van'daki koronavirüs vakalarının önemli bir kısmı, düzenlenen kaçak taziyeler veya batı illerinden gelen kişiler tarafından ortaya çıkmıştı. Şimdi de il dışındaki taziyeye gidenler tarafından Van'a koronavirüs vakası getirildi.

Van Valiliği Gaziantep'e taziyeye giden 15 kişiyi ev karantinasına aldı. Karantinadaki kişilerden birisinin koronovirüs testi ise pozitif çıktı.

Valilikten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

"İlimiz Gürpınar İlçesi Parmakkapı Mahallesinden 15 kişi Gaziantep İline taziye ziyaretine gitmiş, taziye dönüşünde karantinaya alınmışlardır.

Taziyeden dönen vatandaşlardan 1 kişide koronavirüs (Covid-19) tespit edilmiştir. 

Taziyeden dönenlerin Gürpınar ilçe merkezi ve mahallede birçok kişiyle temas ettikleri tespit edildiğinden, Parmakkapı Mahallesi karantinaya alınarak giriş çıkışlar yasaklanmıştır. 
Filyasyon ekipleri ilçede ve mahallede çalışma başlatmıştır.

Normalleşme adımlarının atıldığı bu süreçte, maske, sosyal mesafe ve hijyene dikkat edelim. Toplu etkilikler, taziye, mevlit organizasyonları yapmayalım. Riskin farkında olalım."

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR